Tüseb İlk Yönetim Kurulu Toplantısını Kayseri’de Yaptı

Tüseb İlk Yönetim Kurulu Toplantısını Kayseri’de Yaptı
Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Yönetim Kurulu ilk toplantısını Kayseri’de yaptı.GENKÖK Merkezinde düzenlenen TÜSEB Yönetim Kurulu toplantısına Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp...

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Yönetim Kurulu ilk toplantısını Kayseri’de yaptı.

GENKÖK Merkezinde düzenlenen TÜSEB Yönetim Kurulu toplantısına Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı(TÜSEB) Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Kayseri İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ, Kamu Hastaneleri Birliği Kayseri Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri ve Mütevelli Heyeti katıldı. Toplantı sonrası yapılan basın açıklamasında konuşan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ülkemizde sağlıkta kullanmış olduğumuz materyalleri başta ilaç, tıbbi cihaz gibi üretim noktasında faaliyet gösterecek olan aynı zamanda ülkemizde bizim karşılaştığımız sorunlu alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini üstlenecek sağlık TÜBİTAK’ıdır. 6 tane enstitüsü var. Bu enstitülerimiz göreve başladılar. TÜSEB 2016’ya bütçesi ile beraber girecek. Türkiye’deki araştırma ve geliştirme merkezlerinin koordinasyonunu yapacak. Artık bundan sonraki süreçte TÜSEB’in hem başkanları hem de kurmuş oldukları bilim adamları ile beraber Türkiye’de ve uluslararası alanda sağlık araştırmalarını maksimum seviyeye getirmeye gayret edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı(TÜSEB) Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise, “Sağlık alanında çok büyük bir harcama var. Daha doğrusu bu insanlığın bir problemi. Türkiye nüfusu giderek artan genç nüfusun çok olduğu bir ülke. Sağlık harcamaları konusunda arzu ettiğimiz düzeyde değiliz. İşte bu açığı kapatmak için ileri teknoloji ürünleri üretmek zorundayız. Aşı ve ilaç konusunda ciddi adımlar atmak zorundayız. TÜSEB bu bakımdan önemli katkıları olabilecek bir kuruluş. Ayrıca genç bilim adamlarının yetiştirilmesi konusunda gayretlerimiz olacak. Bu bakımdan Türk bilim adamlarının en yoğun olduğu ülke Amerika Birleşik Devletleri. Amerika’daki bilim adamları ile ilişkilerimizi geliştiriyoruz. Önümüzdeki ay sonunda yaklaşık 400 bilim adamının katılacağı bilim kurultayı olacak. Yine bu kurultayda kendi alanlarında önemli olan Türk bilim insanlarının kendi alanlarında çalışan bilim insanlarıyla ortak projeler geliştirilmesi için ortak laboratuvarlar kurulması için TÜSEB olarak gerekli çalışmaları yapacağız” şeklinde konuştu.

Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır da, TÜSEB’in Yönetim Kurulu toplantısını Kayseri’de yapmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TÜRKİYE SAĞLIK ENSTİTÜLERİ BAŞKANLIĞI YÖNETİM KURULU KAYSERİ'DE TOPLANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.