Tüsiad’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Tüsiad’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
TÜSİAD, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), cinsiyet eşitliğine öncelik verme çağrısıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir me...

TÜSİAD, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), cinsiyet eşitliğine öncelik verme çağrısıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir mesaj yayınladı. Mesajını ‘#TekKanatlaUçamayız’ etiketi ile Facebook ve Twitter sayfalarından da duyuran TÜSAİD şu ifadelere yer verdi: “İş dünyasında, kamuda, siyasette yer alan herkesi, toplumsal cinsiyet eşitliğine öncelik vermeye davet ediyoruz. Kadına yönelik şiddet ile kadının eğitime, çalışma hayatına ve siyasete katılımındaki engeller sadece kadın sorunu değil, ‘toplum sorunu’. Ortak amacımız, nüfusun yarısını oluşturan kadınları diğer yarısı ile eşit konuma getirmek için çözümler geliştirmek olmalı. Kız çocuklarımızın eğitimine verilen önem ve yapılan yatırım, yarının güçlü toplumu ve üretken ekonomisini mümkün kılacak. Çalışma yaşamı başta olmak üzere her alanda çeşitlilik önemli çünkü farklılıklar engel değil, başarı demek. Cinsiyet eşitliği sağlanmış bir çalışma yaşamının çok daha demokratik, rekabetçi ve başarılı olacağına inanıyoruz. Siyasetin kadınların potansiyeline, enerjisine ve bakış açısına ihtiyacı var. Bu yılki genel seçimler sonucunda kadınların mecliste eşit temsilini arzu ediyoruz. Kadınların gücünü hayatın her alanına eşit katmalıyız. Tek kanatla uçamayız.”

TÜSİAD’ın ‘#TekKanatlaUçamayız’ etiketi ile Facebook ve Twitter sayfalarından da duyurduğu mesajına şu adreslerden ulaşılabiliyor: https://www.facebook.com/tusiad, https://twitter.com/tusiad_iletisim.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.