Typ Başvuruları Başlıyor

Typ Başvuruları Başlıyor
Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 2013-2014 döneminde Niğde’de uygulanan ve 500 kişinin istihdam edildiği Toplum Yararına Programın (TYP) bu yılda uygulanacağını ve yine program kapsamında 500 kişinin istihdam edileceğini bildirdi.

- Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 2013-2014 döneminde Niğde’de uygulanan ve 500 kişinin istihdam edildiği Toplum Yararına Programın (TYP) bu yılda uygulanacağını ve yine program kapsamında 500 kişinin istihdam edileceğini bildirdi.

İl Müdürü Mustafa Toköz, İllerin nüfusundaki çalışan sayısına bağlı olarak belirlenen TYP kontenjanlarının, ilimiz nüfusundaki çalışan oranı dikkate alındığında çok yüksek bir katılımcı sayısının bu yıl Niğde’ ye verildiğini ifade etti.

Toköz, programın temel hedefinin,işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde, işsizlikle mücadele etmek amacıyla, özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin istihdamını sağlamak ve bunlara geçici gelir desteği sunmak olduğunu ifade etti.

İl Müdürü Toköz, Kamu kurumları ile yapılacak Toplum Yararına Programın işbirliği yoluyla yapılmasının esas olduğunu ve bu bağlamda Toplum Yararına Programından yararlanmak isteyen kamu kurumlarından TYP Projelerinin alındığını bildirdi. Teslim alınan projelerde TYP uygulanacak alanların; Çevre temizliği, Kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işleri yapılması, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri Vadi ve dere ıslahı alanlarından biri olduğu bildirildi.

İl Müdürü Toköz, bu yıl uygulanacak Toplum Yararına Programda, yeni yayınlanan yönetmenlik gereğince katılımcı seçiminde, bazı gruplara öncelik tanınacağını bildirdi. Bu grupların ise; Kadınlar, 35 yaş üstü bireyler, Engelliler, Eski Hükümlüler, Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar olduğunu ifade etti.

TYP’ den yararlanmak isteyen işsiz vatandaşlarımızın, 1-10 Ekim tarihleri arasında bizzat kuruma gelerek başvurularını yapmaları gerektiğini söyledi.

TYP başvuru şartları ise şu şekilde ifade edildi; “Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamak, Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç), Kişilerin, başvuru yapacakları kamu kurumunda ve yan kuruluşlarında son bir yıl içerisinde çalışmamış olması, Ayrıca bu yıl Sosyal yardım alan kişilerde TYP’ye başvurabilir.

Geçen yıl TYP de çalışanların bu yıl çalışamayacağı ikinci olarak ise, 1-10 Ekim tarihleri arasında başvuru yapmayanların, süre bitimi sonunda kesinlikle başvurularının kabul edilmeyeceğini duyuruldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.