Tzob Başkanı Bayraktar’dan Çiftçiye Moral Ziyareti

Tzob Başkanı Bayraktar’dan Çiftçiye Moral Ziyareti
Yağmur ve doludan olumsuz etkilenen Karacabey çiftçisine geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Türkiye Ziraat Odaları Birli (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, sürdürülebilir tarım için çiftçinin moralinin yüksek tutulması gerektiğini vurguladı. Afet bölgele

- Yağmur ve doludan olumsuz etkilenen Karacabey çiftçisine geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Türkiye Ziraat Odaları Birli (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, sürdürülebilir tarım için çiftçinin moralinin yüksek tutulması gerektiğini vurguladı. Afet bölgelerini ziyaret eden Bayraktar’a AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı da eşlik etti.

Karacabey ovasında incelemelerde bulunan Bayraktar, ilk Ziraat Odası yetkililerinden yaşanan afetle ilgili brifing aldı. Büyük bir afet yaşandığını vurgulayan Bayraktar, “Tek tesellimiz can kaybı olmayışıdır.” dedi.

2014 yılının başlarında dolu felaketi yaşandığını hatırlatan Bayraktar, “Marmara bölgesinin kuraklıktan en az derecede etkilendiğini düşünürken peşpeşe felaketler yaşadık. Bunlar küresel ısınmanın sonuçları. Çok şanssız bir yıl geçirdik. Tek tesellimiz bu felaketlerde can kaybı yaşanmamış olmasıdır” diye konuştu.

Bayraktar, çiftçinin moralinin yüksek ve tarlada tutulması için yaraların sarılması gerektiğini söyledi. Borçların yapılandırılması konusunda teşebbüslerinin sürdüğünü açıklayan Bayraktar, afetlerin devam etmesini beklediklerini, önümüzdeki yıl için gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için çiftçiye destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Sadece borç ertelemesinin yeterli olmadığını söyleyen Bayraktar, gelecek seneye de gelir sıkıntısı yaşanacağından TARSİM sigortasının işlerlik kazanmasının hayati önem taşıdığını ifade etti. Bayraktar, özel bankalara makul faiz oranlarıyla çiftçiyi rahatlamaları çağrısında bulundu.

Kurban bayramı öncesinde hayvan ihtiyacı konusunda Türkiye’nin kendine yeter durumda olduğunu anlatan Bayraktar, hayvan ithalatının söz konusu olmadığını belirtti. Yerli üreticinin hayvan üretimi konusunda yeterli olduğunun altını çizen Şemsi Bayraktar, “Spekülasyonlara meydan verilmemelidir. Bu konuyu rakamlarıyla önümüzdeki günlerde basın açıklamasıyla kamu oyuna duyuracağım” diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı da yaptığı açıklamada ciddi bir afetle karşı karşıya kaldıklarını, ancak hükümet olarak üreticinin yanında yer alarak bunun üstesinden geleceklerini belirtti. Matlı, “Bu sene ucuz salça yemek hayal” diyen Karacabey Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca, “Bizim bölgemizde bir dönümde ortalama 11 ton domates elde ediliyordu. Bu sene 4-5 tona düştü. Hava şartları, yağışlardan dolayı ekimlerin geç kalması ve hastalık baş gösterdi. Bütün bunlar olumsuz etkiledi. Domates üretiminin düşük olması doğal olarak salça üretimini de etkileyecek. Salça üretimi çok düşük olacak. Bu durum salça ihracatına da olumsuz yansıyacak. Bölgemizde üretilen salçanın yüzde 70’i ihracata gidiyordu. Sıkıntı büyük. Salça fiyatları artacak ve bu iç piyasaya da yansıyacak. 15 günlük bir sürede hasat tamamen biter ama kesin olan bir şey var ki, salça fiyatları çok yükselecek.” şeklinde konuştu.

Karacabey ova köylerini ziyaret eden TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üreticilerle karşılıklı bilgi alış verişinde bulundu.

TZOB BAŞKANI BAYRAKTAR’DAN ÇİFTÇİYE MORAL ZİYARETİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.