U-mutlu Gençler Projesi Tamamlandı

U-mutlu Gençler Projesi Tamamlandı
Sorgun Gençlik Grubu tarafından hazırlanıp, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından kabul edilerek desteklenen işsizlik sorunlarını ele alan “Erasmus + KA1 Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği U-Mutlu Gençler!” isimli p

- Sorgun Gençlik Grubu tarafından hazırlanıp, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından kabul edilerek desteklenen işsizlik sorunlarını ele alan “Erasmus + KA1 Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği U-Mutlu Gençler!” isimli proje tamamlandı.

Sorgun Gençlik Grubu Lideri Halil Uğuz, Türkiye’nin ve bölgenin en önemli sorunlarından birisinin de işsizlik olduğunun hatırlatarak, bunun çözüm yollarını uluslararası platformlarda ele almaya çalıştıklarını söyledi. Uğuz, proje kapsamında Almanya, Hollanda, Hırvatistan, İspanya, Bulgaristan, Macaristan, Romanya, Makedonya, Estonya’dan gelen 10 ülkeden 35 katılımcının Sorgun’da işsizlik sorununa yönelik çalışmalar yaptığını belirterek, “Proje kapsamında 16 kamu kurumu 5 STK, 8 Atölye çalışması yaparak AB ülkelerinin ve Türkiye’nin ortak sorunu üzerine çözüm yolları bulmaya çalıştık” dedi.

Uğuz sözlerine şöyle devam etti: “Projemizin sonucunda gençlik istihdamının daha geniş ve derin bir şekilde anlaşılmasını sağladığımızı düşünüyorum. Gençlerin istihdam sorunlarını ve etkilerini 10 ülkeden gelen 35 katılımcıyla birlikte masaya yatırdık. İstihdam ve özellikle genç istihdam konuları üzerine çalışan organizasyonlarla birlikte atölye çalışmaları yaparak farklı çalışma şekillerini öğrendik. Kamu kurum kuruluş, STK’lara yaptığımız çalışma ziyaretleri sonucunda her ülke kendi ülkesiyle iş alanlarını, meslek kurumlarını karşılaştırmalar yaptı. Ortaklarımızla birlikte gençlere yeni istihdam yaratmada farklı kurumların çalışmalarını inceleyerek iyi uygulamaları gördük. İlçemize 9 farklı ülkeden gelen organizasyonlarla gençlik işsizliği konusunda ağlar oluşturduk bundan sonrada iletişimde kalıp farklı çalışmalar, projeler yapacağız. Projemizde yer alan katılımcıların ufkunun genişlediğini, imkanları kısıtlı bir ilçe olan Sorgun gençlerinin öz güvenlerinin geliştiğini düşünüyorum. 10 farklı ülkeden gençlerin bir araya gelerek bu farklılıkların onların büyük ülke Avrupa’da birlikte yaşayabilmek ve çalışabilmek için bir sorun teşkil etmeyeceğinin farkına varılmasını sağlandığına inanıyor, gençlerin birbirlerini daha iyi tanıdıklarını ve yabancı düşmanlığı, ırkçılığın ve ön yargıların kırıldığını düşünüyorum. Ayrıca bundan sonraki süreçte Avrupa düzeyinde yapılan çalışmaları yerelimizde uygulanması için girişimlerde bulunacağız”

U-MUTLU GENÇLER PROJESİ TAMAMLANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.