Uça Parkı’na Sivrihisarlılar Sahip Çıkmalı

Uça Parkı’na Sivrihisarlılar Sahip Çıkmalı
Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, Sivrihisar ilçesinde Uça Parkı’na belediye yetkilileri ve Sivrihisarlıların sahip çıkması gerektiğini söyledi.Bir süre önce ziyaret ederek incelemelerde bul...

Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, Sivrihisar ilçesinde Uça Parkı’na belediye yetkilileri ve Sivrihisarlıların sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Bir süre önce ziyaret ederek incelemelerde bulundukları Uça Parkı’nın 1962 yılında Sivrihisar Ağaçlandırma Derneği tarafından oluşturulduğunu bu parkın oluşturulmasına Uça Ailesi’nin katkısının büyük olduğunu vurgulayan Sümer, parkın sorunları başında bakımsızlık ve parasızlık geldiğini ifade etti. Uça parkına çöp konteynerlerin konularak temizlik işçilerin görevlendirilmesini isteyen Sümer, “Parkta güvenliğin sağlanması için güvenlik görevlisi bulunmalıdır. Park içinde çocuklar için oyun alanları ve büyükler içinde kafeler ve çay bahçeleri açılmalıdır. Parkın ışıklandırılması ve temizliği Sivrihisar Belediyesi tarafından sağlanmalıdır” dedi.

Eskişehir’de Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Kentpark, Sazova Kültür Parkı örnek alınarak gerekli yatırımların belediye tarafında yapılması gerektiğini ifade eden Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, Sivrihisarlıların sorunu çözememe halinde dernek olarak bu parkı üzerine almaya ve bakmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.