UÇAN TAKSİLER GELİYOR! (VİDEO)

UÇAN TAKSİLER GELİYOR! (VİDEO)
Uçan taksi için ilk testler başarıyla tamamlandı. Uçan arabalardan önce uçan taksiler geliyor.

Uzun bir süredir bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz uçan arabalar için bekliyoruz. Ancak önümüzdeki yıllarda uçan arabalardan önce uçan taksiler gelebilir.

Almanya'da; Lilium Aviation'ın sıfır emisyonlu Jet Vertical Take-Off and Landing (VTOL) elektrikli Eagle prototipi ilk uçuşunu tamamladı. İnsansız iki koltuklu olan bu araç, uzaktan kontrol edilerek havaya uçurmadan yatay uçuşa geçilmesi de dahil olmak üzere bir dizi teste tabi tutuldu.

Şirket, 2019'da insanlı bir uçuş hedefliyor. Şirkey ayrıca hava taksisi ve gezinti hizmetleri için de beş kişilik bir araç üzerinde de çalışıyor.

Araçta gaz türbinleri kullanmak yerine elektrikli motorlarla çalışan 36 adet fan kullanılacak. Araçta ayrıca hava akışını kalkış ve iniş için aşağıya doğru yönlendiren 12 hareketli kanat bulunacak.

Beş kişilik taksinin, dört tekerli bir hava aracının enerjisinin yalnızca yüzde 10'unu kullandığını ve 300 km'lik bir hızda seyahat etmesini sağlıyor.

Uçan taksilerden; kalkış ve iniş izi daha az ve daha ucuz altyapı anlamına geldiğinden, normal taksiler gibi standart bir ücret alınması bekleniyor.

Lilium kurucu ortağı ve CEO'su Daniel Wiegand, "Başarılı test uçuş programı, bizim öncülüğümüzdeki teknik tasarımın tam da öngörüldüğümüz gibi çalıştığını gösteriyor. Şimdi odak noktamızı beş koltuklu üretim uçakları tasarlamak için kullanabiliriz." dedi. Bakalım uçan taksileri 2020 yılında görebilecek miyiz? (teknolojioku.com)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.