‘Ufukların Tacı Selimiye’ Fotoğraf Sergisi Açıldı

‘Ufukların Tacı Selimiye’ Fotoğraf Sergisi Açıldı
Selimiye Camii ve Külliyesi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girişinin 4’üncü yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Edirne Belediyesi ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) işbirliğinde ’Ufuk...

Selimiye Camii ve Külliyesi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girişinin 4’üncü yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Edirne Belediyesi ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) işbirliğinde ’Ufukların Tacı Selimiye’ adlı karma fotoğraf sergisi açıldı.

Selimiye Vakıf Müzesi’nde gerçekleştirilen sergi açılışına Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, Selimiye Camii UNESCO Alan Yönetimi Başkanı Yusuf Şamiloğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

EFOD üyesi sanatçıların fotoğraflarından oluşan toplam 42 eserin bulunduğu serginin açılışında konuşan Vali Şahin, Selimiye’nin görkemli yapısına daha da katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi. Vali Şahin, "Dünya kültür mirası listesine girişinin 4’üncü yıl dönümünde Selimiye’yle ilgili fotoğrafları gözden geçireceğiz ama önemli olan Selimiye’yle ilgili projeleri tamamlamak. Önümüzdeki aylarda da yine Selimiye’yle ilgili çalışmamız Belediye ile ortak devam edecek. Kazı çalışmalarını inşallah seneye bu vakitlerde tamamladığımızda zaten görkemli olan Selimiye’ye bir miktar daha görkem katmış olacağız. Bu vesileyle bu sergide emeği geçenleri tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Selimiye’nin etrafını güzelleştirmek adına projelerine devam ettiklerini belirterek 4’üncü yılında açılan sergi için emeği geçenleri tebrik etti.

Vali Şahin ve beraberindekiler, fotoğraf sergisinin açılışının ardından Selimiye Cami’nde incelemelerde bulundu.

selimiye cami'nin unesco dünya kültür miras listesine girişinin 4 yılı kutlama programı nedeniyle 'ufukların tacı selimiye' adli fotoğraf sergisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.