Uğurluel’den Çanakkale Şehitleri Konferansı

Uğurluel’den Çanakkale Şehitleri Konferansı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Anadolu Jet’in ortaklaşa düzenledikleri ‘Çanakkale Şehitleri’ konferansı oldukça ilgi gördü.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Anadolu Jet’in ortaklaşa düzenledikleri ‘Çanakkale Şehitleri’ konferansı oldukça ilgi gördü.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Talha Uğurluel, Çanakkale Savaşları’nda yaşanan ancak bilinmeyen bazı olayları görselleriyle birlikte açıkladı.

Kahramanmaraş gibi bir şehirde konferans vermekten gurur duyduğunu ifade eden Uğurluel, Maraş’ın milli mücadele yıllarında gösterdiği üstün başarı ve gayretin takdire şayan olduğunu ifade etti.

İngiliz arşivlerini tarayarak elde ettiği bilgi ve belgeleri davetlilere sunan Uğurluel: “Çanakkale Savaşları asla unutulmaması gereken ve gelecek kuşaklarımıza da aktarılarak unutturulmaması gereken savaşlardır. Tarih kitaplarının da yazdığı gibi gerçekten yedi düvele karşı kazanılmış bir zaferdir. Bu zaferle övünmemizin yanı sıra o kahraman insanlara layık birer torun olabilmekte önemlidir” diye konuştu.

stc_1971.jpgKonferansın sonunda Türk Havayolları Kahramanmaraş Satış Müdürü Gürel Tümer Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fetih Yanardağ’a birer uçak maketi hediye ederken, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sıddık Sezal, Talha Uğurluel’e ebru tablo, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya da çini tabak hediye etti.

Konferansa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sıddık Sezal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya,  Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fetih Yanardağ,şube müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Araştırmacı yazar Talha Uğurluel programın sonunda kitaplarını imzaladı.

stc_1871.jpgstc_1727.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.