Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Abd Başkanı Obama’yla Görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Abd Başkanı Obama’yla Görüştü
ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinin, Ukrayna krizine diplomatik bir çözüm bulmak için uluslararası toplumu harekete geçirmeye devam edeceğini söyledi.

- ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinin, Ukrayna krizine diplomatik bir çözüm bulmak için uluslararası toplumu harekete geçirmeye devam edeceğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Beyaz Saray’da ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. Oval Ofis’te gerçekleştirilen görüşmede konuşan Obama, ABD’nin şimdiye kadar Ukrayna’ya destek sağlanması için uluslararası toplumu yönlendirmiş olmasından dolayı gurur duyduğunu ifade ederek, krize diplomatik bir çözüm bulmak için desteğini ve uluslararası toplumu harekete geçirmek için olan çabalarını sürdüreceğini belirtti.

Ukraynalı lider Poroşenko ise ABD’nin desteğinden ötürü teşekkürlerini ileterek bugün ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmada da bu desteği hissettiğini kaydetti. Diplomatik çözümü istediklerini söyleyen Poroşenko ülkesindeki ateşkes anlaşmasının daha geniş kapsamlı bir barışa yol açmasını umduğunu dile getirdi.

Poroşenko görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada da Washington’ın Ukrayna’ya sağladığı desteğin seviyesinden memnun olduğunu kaydetti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.