Ukrayna Krizi İçin Dörtlü Zirve

Ukrayna Krizi İçin Dörtlü Zirve
Ukrayna krizine diplomatik çözüm arayışları sürüyor. ABD, Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanları ile AB dış politika yüksek temsilcisi Cenevre'de bir araya gelerek sorunu masaya yatıracak.

- Ukrayna krizine diplomatik çözüm arayışları sürüyor. ABD, Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanları ile AB dış politika yüksek temsilcisi Cenevre'de bir araya gelerek sorunu masaya yatıracak.

Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin ardından Ukrayna'nın doğusunda baş gösteren gerginlik yarın Cenevre'de yapılacak dörtlü zirvede ele alınacak. Toplantıya ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrey Deşitsa ve AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton katılacak.

Gözlemciler taraflar arasındaki görüş ayrılığının derin olduğuna dikkat çekerek, toplantıdan bir uzlaşma kararı çıkmasının beklenmediğini belirtiyor. Ancak tarafların soruna barışcıl bir çözüm bulunması için yapılacak müzakereler konusunda bir uzlaşma sağlamasının bile önemli bir adım olacağına dikkat çekiliyor. Cenevre'deki Intercontinental Oteli'ndeki görüşmeler kapalı kapılar ardında yapılacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.