"Ülke geliştikçe bunların hainlikleri bitmiyor"

"Ülke geliştikçe bunların hainlikleri bitmiyor"
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ülke büyüdükçe, ülke gereğini yaptıkça onlar da hainliklerini bir tarafa bırakmıyorlar, hainliklerine...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ülke büyüdükçe, ülke gereğini yaptıkça onlar da hainliklerini bir tarafa bırakmıyorlar, hainliklerine devam ediyorlar" dedi.

Şehit Mehmet Dama'nın cenaze töreni için Afyonkarahisar'da bulunan ve Afyonkarahisar Valiliğini ziyaret eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Büyük Taarruzun yıl dönümünde özellikle Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve onun bağlantısındaki otoyolları 26 Ağustos'ta açmayı öngördüklerini ve onun kararını çok önceden verdiklerini ifade etti. 26 Ağustos'ta ülkenin gurur projesinin açılışını çok önemli bir yıl dönümünde yapıldığını kaydeden Yıldırım, "Zafer Haftası kapsamında da köprüyü vatandaşın kullanımına ücretsiz sunduk. Afyonkarahisar önemli bir kavşak. Bu kavşağın hakkını vermek üzere herkesin malumu birçok bölünmüş yol yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Özellikle Antalya yolunu, İzmir'i, Denizli'yi, Kütahya'yı, Ankara'yı her yeri ilgilendiren çok önemli bir kavşakta zaman zaman insanlarımızın seyahati kısıtlanabiliyor. Onu kolaylaştırmak adına önemli bir kavşak yapıyoruz. Oda yetmiyor, ülkemizi yüksek hızlı trenlerle kavuştururken özellikle Afyonkarahisar'ın bu konumunu yüksek hızlı trenlerle de karşılanmasını istiyoruz. Ankara-Afyonkarahisar hızlı tiren inşaatına da şuanda yüzde 25'ler seviyesine gelmiş durumdayız. Amacımız burayı biran önce bitirmek ama sadece Ankara'yı Afyon'a bağlamak değil, Afyon üzerinden elbette i İzmir'e kadar yüksek hızlı treni de yapmak. O etaplarında hepsinin ihale süreçleri devam ediyor, artık işler fiilen başlamış durumda" diye konuştu.

"HAİNLERİN HAİNLİKLERİ DURMUYOR"

Ülkeyi kalkındıracak projelerin ortaya konulmasıyla hainlerin hainliklerinin durmadığının altını çizen Bakan Yıldırım, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Bunları söyleme günü değildi ancak bu kadar büyük şeyler yapınca Afyonkarahisar başta olmak üzere bütün illeri kalkındıracak projeler ortaya koyunca hainlerin hainlikleri durmuyor. Ülkemizin bu yükselişini, büyümesini, dünyada söz sahibi olmasını istemeyenler her zaman bize sıkıntı çıkartıyorlar. Ve ne yazık ki birileri de buna maşalık ediyor. Özellikle terör örgütleri buna maşalık ediyor. Ama herkesin bilmesi lazım ki Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz ne anlama geliyorsa, ecdat o günden bu güne bize nasıl miras bırakmışsa, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta nasıl bir miras bırakmışsa buz o ecdadın torunları olarak 15 Temmuz'da o mirasa sahip çıktığımızı, o gelenekten gelen millet olma şuuruyla hareket ettiğimizi, 7'sinden 70'ine herkesin ülkesi uğruna, iradesine sahip çıkma adına gözünü kırpmadan gazi olmaya, şehit olmaya hazır olduğunu herkes gördü, dünyada gördü. O yüzden hainlerin özellikle bunu iyi bilmesi lazım, buna göre davranması lazım. Tabi son çırpınışlarıdır. Ülke büyüdükçe, ülke gereğini yaptıkça onlarda hainliklerini bir tarafa bırakmıyorlar, hainliklerine devam ediyorlar. O çerçevede ne yazık ki Cizre'de yine şehitlerimiz oldu. Bu şehitlerimizden biride Afyonkarahisar'dan bir kardeşimiz. Hem ailenin, hem Afyonkarahisar, hem ülkenin başı sağ olsun."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.