Ülke Genelinde Elektrik Kesintisi

Ülke Genelinde Elektrik Kesintisi
İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde elektrik kesintisi yaşanıyor.Elektrik nakil hatlarında saat 10.36’da yaşanan sorun nedeniyle Türkiye’nin birçok ilinde elektrikl...

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde elektrik kesintisi yaşanıyor.

Elektrik nakil hatlarında saat 10.36’da yaşanan sorun nedeniyle Türkiye’nin birçok ilinde elektrikler kesildi. İstanbul, Ankara ve İzmir’de metro seferleri durdu. İstanbul’da Marmaray ve tramvayla da ulaşım sağlanamıyor.

Arızanın incelendiğini açıklayan yetkililer ise, sisteme kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti. Enerjinin ne zaman verileceği ise bilinmiyor.

BAŞBAKAN’DAN AÇIKLAMA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda kriz masası kurulduğunu, sorunun iletim hatlarından kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Davutoğlu, "Elektrik kesintisiyle ilgili derhal araştırmalar başladı. Enerji Bakanımız gerekli açıklamaları yapacak. Enerji Bakanlığı’nda kriz masası kuruldu. Elektrik arzında hiçbir problem, sıkıntı yok aksine bu saatler elektrik tüketiminin az olduğu bir saat dolayısıyla enerji arzında bir sıkıntı yok. İletim hatlarında olabilecek sıkıntılar konusunda da inceleme devam ediyor. Enerji Bakanlığı’nda bir kriz masası oluştu. Saat başı açıklama yapılacak" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Terör saldırısı ihtimali var mı?" sorusuna "Araştırılıyor, tüm ihtimaller araştırılıyor" karşılığını verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.