Ülke Genelinde Yaşanan Olaylar Elazığ Ekonomisini De Etkiledi

Ülke Genelinde Yaşanan Olaylar Elazığ Ekonomisini De Etkiledi
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Türkiye’de son günlerde artan terör ve şiddet olaylarıyla operasyonların kent ekonomisi üzerinde olumsuz etkilere neden olduğunu vurguladı.Türkiye’de...

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Türkiye’de son günlerde artan terör ve şiddet olaylarıyla operasyonların kent ekonomisi üzerinde olumsuz etkilere neden olduğunu vurguladı.

Türkiye’de son günlerde yaşanan terör olayları ve operasyonlar, Elazığ ekonomisini de etkiledi. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, konuya ilişkin İHA’ya değerlendirmelerde bulundu. Ülke genelinde yaşanan olayların ekonomik açıdan iş dünyasını etkilediğini belirten Alan, kritik bölge olan Elazığ’da bu durumun ciddi anlamda hissedildiğini anlattı. Çözüm sürecinin bölgeyi ilgilendiren ve bölgede özellikle Elazığ’ı olumsuz bir şekilde etkilediğini ifade eden Alan, “Çözüm süreci ile ilgili ilimiz nitelikli göç verirken, niteliksiz göç ile karşı karşıya kalmıştır. Ben iş dünyası olarak burada tüm insanlara sesleniyorum. Bizim bu ülkeden başka bir ülkemiz yok. Memleketten başka memleketimiz yok. Vatanımızdan başka vatanımız yok. Biz Türk’üyle, Kürt’üyle, Zaza’sıyla, Çerkez’iyle bir bütünüz. Bunlar ülkemizin güzellikleridir. Biz Çanakkale savaşında bile birlik beraberlik içerisinde Kürt’ü, Zaza’sı, Türk’ü, Arap’ı birlik beraberlik içerisinde ülkemizi savunmuşuz. O yüzden bizim hemen yanı başımızdaki komşularımızdan ibret almamız gerekiyor. Suriye’den, Kuzey Irak’tan ibret almamız gerekiyor. Ülkemizi bölmek için bizi parçalamak için, bizi bir birimize düşürüyorlar. Bu memlekette bu coğrafyada insanlar ölmesin. Bir Kürt ölüyorsa anası babası var. Bir Asker ölüyorsa da anası babası var. Bu ülkede bir delikanlı, bir genç kolay yetişmiyor. Ben kesinlikle bu olaylara katılmıyorum. İnsanlar hep panik halindeler. Toplu alış veriş merkezlerine insanlar çıkamıyor. Olumsuz olarak iş dünyasını da bu ciddi anlamda etkiliyor. Yani bizim bir an evvel birlik beraberlik içerisinde sağ duyu içerisinde hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“TERÖRÜN ANA KAYNAĞI DA İŞSİZLİK”

Çözüm neyse söylenip, daha sonra oturulup konuşması gerektiğini dile getiren Alan, şunları kaydetti:

“Yani ben Zaza kökenli bir Ticaret Odası başkanıyım. Yani ben Elazığ’da Ticaret ve Sanayi Odası başkanı olabiliyorsam, bir Zaza olarak başkan olabiliyorsam. Kürt kökenli bir insanlar bu ülkede Kalkınma Bakanı olabiliyorsa veyahut herhangi bir bakan olabiliyorsa, bakanlık yapabiliyorsa, bu ülkede bir sıkıntı yok diye düşünüyorum. Yani ana dilde eğitimse ana dilde eğitimde verilsin. Bu memlekette isteyen Kürtçe konuşsun, isteyen Türkçe konuşsun, isteyende Zazaca konuşsun, isteyen istediği şekilde ibadeti yapsın ama tek vatan tek millet olduğumuzu da unutmayalım. Yani bizim bizden başka dostumuz, bizi bizden başka seven olmadığına inanıyorum. Yani bunu geçmiş dönemlerde Osmanlı olsun, Selçuklu dönemi olsun bunları yaşamışız. Cumhuriyet döneminde de bunu yaşamışız. Önemli olan acı çekmeden birbirimizin kıymetini bilmeliyiz. Birbirimizin değerini bilmeliyiz. O kadar güzel coğrafyamız var ki dört mevsimi birden yaşıyoruz. Tüm Dünya ülkelerinde gözü bizim ülkemizin üzerindedir. Geçmiş dönemde de İslam coğrafyasında en etkin olan Osmanlı İmparatorluğu Mısır, Irak, İran, Suriye, Sudi Arabistan hepsi bizim elimizde olduğu halde bir şekilde içimize fitne fesat sokarak bizi bir şekilde parçaladılar. Bizim bu memlekette uyanık olmamız gerekiyor. Hepimiz biriz, bütünüz, hepimiz canız. Birbirimizin kıymetini bilelim. Birbirimizin inançlarına saygı gösterelim. Yani bölünmeyelim. Bu memlekette kimse ağlamasın. Artık çözüm çözülecekse çözülsün. Bence terörün ana kaynağı da işsizlik, işsizlik çözülürse de terörün çözüleceğine inanıyorum. Ekonomik özgürlüğü olan bir insanın dağa çıkacağına inanmıyorum. İmkanların olmayışından buralar katılıyorlar. Ülkemiz hak ettiği yere gelirse özelikle terör biterse ülkemiz en ferah dönemini yaşayacaktır.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.