Uludağ’da Feshane Tartışması

Uludağ’da Feshane Tartışması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Feshane’nin Teleferiğin ilk istasyonu olan Kadıyayla’ya kurulmasının, bölgeyi betonlaşmaya açacağı için ileride büyük sorunlara neden ol...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Feshane’nin Teleferiğin ilk istasyonu olan Kadıyayla’ya kurulmasının, bölgeyi betonlaşmaya açacağı için ileride büyük sorunlara neden olacağını vurguladı.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal Kadıyayla’daki Feshane planlarına tepki gösterdi. Mevcut bölgeyi yerinde inceleyen Sarıbal, “Kentimizin en güzel yerlerinden sembollerinden olan Uludağ’ın Kadıyayla mevkiindeki ağaç kesimleri ağaç ve bitki örtüsü bakımından Bursa’nın endemik bitki örtüsünü içeren bölgede turizm faaliyetine ilişkin yapılacak her türlü binalaşma beraberinde başka sorumlulukları da getirecektir. Ulaşımın zamanla genişletilmesi, mevcut potansiyeli karşılayamaması gibi gerekçelerle büyüme ihtiyacı duyulacağından binalaşmanın peşinen önüne geçilmesi gerekir. Buradaki bitki örtüsü ve doğa turizmi, yürüyüş alanı dışında her türlü binalaşmaya kapalı tutulması gerekmektedir” dedi.

TELEFERİK ÜCRETLERİNE TEPKİ

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal, teleferiğin ücret tarifesine de tepki gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin halk uygulamasını devam ettirmesi gerektiğini ifade eden Sarıbal, şöyle konuştu: “Teleferiğin Bursa halkı için yapıldığı ifadesi gerçekçi değildir. Çünkü hiçbir asgari ücretli eşi ve 1 çocuğunu yanına alarak Uludağ’ı gezemez. Bunu gerçekleştirmek için 110 TL’yi gözden çıkarması gerekiyor. Buradan yetkililere bir çağrıda bulunuyorum: Bir anket yapalım. 3 milyon nüfusa sahip Bursa’da kaç kişi Uludağ’da oteller bölgesini, Saralanı ve Kirazlı bölgesini gezebilmiştir.”

Sarıbal Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye şu çağrıda bulundu: “Büyükşehir Belediye Başkanı bir kez faydalı bir iş yapsın ve halk günlerinde bu ücretleri yarı fiyatına indirsin. Ayda 4 gün, yılda da 48 gün halkı düşünmüş olsun.”

CHP MİLLETVEKİLİ TELEFERİKLE KADIYAYLADA İNCELEME YAPTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.