Uludağ’ın Zirvesindeki Dağcıların Sığınma Evine Helikopterli Onarım

Uludağ’ın Zirvesindeki Dağcıların Sığınma Evine Helikopterli Onarım
Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2543 metre yüksekliğindeki Uludağ Zirve Tepe’de bulunan dağcı sığınağının yeniden kullanıma uygun hale getirilmesi hedefiyle onarım çalışmalarına başladı, inşaat malzemele...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2543 metre yüksekliğindeki Uludağ Zirve Tepe’de bulunan dağcı sığınağının yeniden kullanıma uygun hale getirilmesi hedefiyle onarım çalışmalarına başladı, inşaat malzemeleri helikopterle taşındı.

Bursa’yı fiziki açıdan yenileyen Büyükşehir Belediyesi, kentte sahillerden Uludağ’a kadar her alanda hizmete devam ediyor. Bursa’da vatandaşların yüzünü güldüren çalışmalarıyla dikkati çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin doğaya ve çevreye sahip çıktığını, Uludağ’ın zirvesindeki dağcı sığınağının da onarılarak yeniden kullanıma uygun hale getirileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin dağcıların da yanında olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Bursa’nın en önemli değerlerinden biri olan Uludağ’a büyük önem veriyoruz. Bursa’nın gözbebeği olan Uludağ’dan dağcılar da her mevsim faydalanabiliyor. Ancak Uludağ’ın çetin şartlarında dağcıların kullanmak durumunda kaldıkları sığınak, yaklaşık 60 yıl önce katır sırtında taşınan malzemelerle o günün şartlarında yapılmıştı, uzun zamandır da kullanılamaz durumda” dedi.

Başkan Altepe, sığınağın harabe halinde olduğuna işaret ederek, “Büyükşehir Belediyesi olarak dağcıların talebiyle sığınağın onarımına başladık. Hizmetlerimizde teknolojiyi tümüyle kullanıyoruz. Bu kapsamda sığınak için gereken inşaat malzemeleri helikopterle taşındı. Dağcıların sığınağı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor” diye konuştu.

1936 yılında yapıldı

Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Nazif Makas da dağcı sığınağının yenilenmesine destek olan Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Dağcı sığınağının 1936 yılında Bursa Valiliği’nin desteğiyle zamanın Bursa Dağcılık Kulübü tarafından yaptırıldığını anlatan Makas, “Uludağ’da 2453 metre rakımlı Zirve Tepe Dağcı Sığınağı, zamanla, Uludağ’ın sert hava şartlarına daha fazla dayanamayarak yıkılmaya yüz tutmuştur. Bizler bu sığınağın yeniden onarımı için Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduk. Büyükşehir Belediyesi de isteğimize olumlu cevap verdi. Evliya Çelebi’nin 375 yıl önce çıktığı ve ismini kule-cihan diye bildirdiği Zirve Tepe’deki bu sığınaktan tüm doğaseverler, dağcılık, kayak ve arama kurtarma faaliyetlerinde de faydalanabilecekler” dedi.

ULUDAĞ'IN SEMBOLÜ YENİLENİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.