Uluslararası 3. Kitap ve Kültür Fuarı açıldı

Uluslararası 3. Kitap ve Kültür Fuarı açıldı
TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Güvenç:- “Yeniden biz bu dünyaya medeniyetimizin, adaletini, şefkatini ve merhametini göstereceğiz”- Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Yayman:- “Türkiye dünyada en çok dizi film satan ikinci ülke”

Haberin fotoğrafları için tıklayınız

KAHRAMANMARAŞ (AA) - TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, "Yeniden biz bu dünyaya medeniyetimizin, adaletini, şefkatini ve merhametini göstereceğiz" dedi.

Güvenç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği "15 Temmuz şehitleri ve Ömer Halisdemir anısına Uluslararası 3. Kitap ve Kültür Fuarı"nın açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın terör örgütlerine ilişkin "topunuz gelin" sözünü hatırlatarak, bu ülkeyi kimsenin bölemeyeceğini söyledi.

"Ey DAEŞ, ey PKK, ey FETÖ, ey PYD ne kadar şer gücü varsa topunuz gelin. Topunuz gelseniz de bu ülkeyi yıkamayacaksınız, bölemeyeceksiniz, parçalayamayacaksınız" diyen Güvenç, bu rüyayı, bu hayali, ve bu medeniyeti yeniden ayağa kaldırma mücadelelerinin sekteye uğratılamayacağını vurguladı.

Türkiye'nin kutlu yürüyüşünde asla yalnız olmadığını ifade eden Güvenç, şunları kaydetti:

"Bu yer yüzünde asla yalnız değiliz, bu kutlu yürüyüşte. Azerbaycanımız, Kırgızistanımız, Kazakistanımız, Sudanımız, Afganistanımız ve Filistinimiz var. Yeryüzünde batının ezdiği tüm mazlumlar var, dik durun diyorum. Allah'ın izniyle ayağa kalkacağız. Gençlerimiz sabahlara kadar okuyarak Türkiye'nin yükselmesinin müjdecisi olacak. İşte şu fuarlar, işte bu çalışmalar. İşte bu üstatların eserlerini sabahlara kadar okuyan gençlerimiz insanlarımız bu yeni ayağa kalkış hareketinin müjdesini veriyor. Adım adım biz geliyoruz. Bu millet geliyor. Yeniden biz bu dünyaya medeniyetimizin adaletini, şefkatini ve merhametini göstereceğiz. Yükselişimizi önleyemeyecekler, çünkü göklerden inen bir karar vardır. Yeter ki biz bu inancımızı koruyalım. Bu beraberliğimizi koruyalım. Gayretimizi asla eksiltmeyelim."

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ise Türkiye'de İstanbul TÜYAP Kitap Fuar'ından sonraki en büyük kitap fuarının Kahramanmaraş'ta olduğunu dile getirdi.

Hindistan'da film festivaline katıldığını ve oradan geldiğini belirten Yayman "Türkiye dünyada en çok dizi film satan ikinci ülke. ABD'den sonra en çok dizi film satan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Bizim kültürümüzün tanıtılması, ananelerimizin ve örfümüzün tanıtılması ve ses bayrağımız Türkçe'nin dünyada öğrenilmesi bakımından çok çok önemli" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş'ın şiirin ve edebiyatın başkenti olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ın tarihten bu yana hep bir duruşunun olduğunu dile getiren Erkoç, ''Bu ülkenin istiklal mücadelesinde istiklal meşalesini ateşleyerek öncü olmuştur. Bu şehrin yüreği, yanık insanları, bu memleketin istiklal mücadelesinde ve geleceğini inşa konusunda da hep öncü olmuşlardır. Bu milletin meselelerini kendi meseleleri görmüş bunun üzerine büyük eserler yazmıştır. Başta üstat Necip Fazıl olmak üzere Nuri Pakdil’ler, Erdem Beyazıt’lar memleket kaygısıyla büyük eserlere imza atmışlardır." dedi.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ise Kahramanmaraş'ın sadece edebiyat, sanat ve kültür bakımından öne çıkmadığını, aynı zamanda devlet teşviklerini en iyi şekilde kullanan illerin arasında yer aldığını söyledi.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ile eski Kırgızistan Dışişleri Bakanı Askar Aytmatov da konuşma yaptı.

Açılışı ardından protokol üyeleri stantları gezdi.

Bu arada Yayman, Türkiye'de Başkanlık Sistemi isimli kitabını imzalayarak Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a hediye etti.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.