Uluslararası Çukurova Sanat Günleri 18 Mart’ta Başlıyor

Uluslararası Çukurova Sanat Günleri 18 Mart’ta Başlıyor
Bu yıl 18-22 Mart tarihleri arasında düzenlenecek 9. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri’nin (UÇSG) bu yılki teması “Sanat ve Toplumsallık” olarak belirlendi.Suriye’deki savaş nedeniyle bu yıl da Orta...

Bu yıl 18-22 Mart tarihleri arasında düzenlenecek 9. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri’nin (UÇSG) bu yılki teması “Sanat ve Toplumsallık” olarak belirlendi.

Suriye’deki savaş nedeniyle bu yıl da Ortadoğu ülkelerine kapalı bir etkinlik biçiminde gerçekleştirilecek 9. UÇSG, Adana, Antakya, Mersin, Gaziantep olmak üzere 4 merkezde eş zamanlı olarak düzenlenecek. Genel sloganı “Yerelden ulusala, ulusaldan evrensele” olan UÇSG’nin bu yıl da özel teması her zaman olduğu gibi “Barış” olarak tespit edildi.

9. UÇSG’de bu yılki sanatsal etkinliklerde ağırlıklı olarak kültür, emek, şiir ağırlıklı bir program hazırlandı. 18 Mart günü 18.00’de Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılacak açılış töreninde F. Saadet Bilir (UÇSG Mersin Koordinatörü), Mehmet Karasu, (UÇSG Kurucusu/Hatay Koordinatörü), Çetin Yiğenoğlu (UÇSG Kurucusu/Genel Koordinatör) ve Mustafa Köz (Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı) birer konuşma yapacaklar. Açılış töreninde Antakya Defne Barış Korosu tarafından “Anadolu’dan Ezgiler” konulu bir konser verilecek. Ünlü sanatçıların karma ve resim sergisinin de yer alacağı etkinliklerde ilk kez “Sokakta Sanat” çalışması sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Sokakta sanat etkinliğinde Yedi Renkli Türküler; (Türkçe, Rumca, Ermenice, İbranice, Kürtçe, Arapça) Zozan Kaya, Gözde Kaplan ve Ferihan Esmer, halk türküleri ise Gamze Pekal, Can Ateş ve Çağla Cemali tarafından seslendirilecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.