"Uluslararası Nefret Suçu"

Uluslararası Nefret Suçu
Avukat Murat Cangül, vizyondaki ’Dracula Başlangıç’ isimli filmin, Türk düşmanlığı teması üzerine kurgulandığını savunarak, "Film, uluslararası nefret suçu işliyor" dedi.Avukat Murat Cangül, tarihte k...

Avukat Murat Cangül, vizyondaki ’Dracula Başlangıç’ isimli filmin, Türk düşmanlığı teması üzerine kurgulandığını savunarak, "Film, uluslararası nefret suçu işliyor" dedi.

Avukat Murat Cangül, tarihte kazıklı voyvoda olarak anılan Eflak Prensi Vlad Tepeş’in kesilen başının İstanbul’a getirilerek, Fatih Sultan Mehmet’e sunulmasına rağmen, filmin finalinde tarihsel gerçekliğin tamamen saptırılarak Kazıklı Voyvodanın (Dracula) Fatih Sultan Mehmet’i öldürdüğü sahnenin yer aldığı, filmin bilinçli bir şekilde Türk düşmanlığını körüklemek maksadıyla yapıldığının aşikâr olduğunun altını çizdi.

“Filmde, tarihin gördüğü en büyük zalimlerden biri olan Eflak Prensi Kazıklı Voyvoda adeta bir kahraman gibi sunulmuş, Türkler ise zalim-barbar ve vahşi olarak gösterilmiş ve tarihsel gerçeklik saptırılarak film tamamen Türk ve Osmanlı düşmanlığı ekseninde kurgulanmıştır. Film boyunca, bir çağı kapatıp yeni bir çağ açan Büyük Türk Hükümdarı Sultan 2.Mehmet Han alenen tahkir ve tezyif edilmektedir“ diyen Murat Cangül, filmi Birleşmiş Milletlerin Uluslararası Sözleşmeleri bakımından değerlendirdi.

Sinemanın kirli propaganda yoluyla siyasete malzeme yapılmak istenmesi ve bu yolla koskoca bir milleti alenen tahkir ve tezyif etmenin uluslararası nefret suçu oluşturduğunu ifade eden Avukat Cangül, Türkiye’nin 2002 yılında imza ederek iç hukukuna dâhil ettiği ve 173 ülke tarafından onaylanan her türlü ırk ayrımcılığının ortadan kaldırılmasına ilişkin uluslararası sözleşmenin 2.ve 4. maddelerine dikkat çekti.

Avukat Murat Cangül, ilgilileri uyararak tamamen bilinçli ve maksatlı bir Türk aleyhtarlığını konu edinen bu filmin vizyondan derhal kaldırılması gerektiğini, üç kıtaya yayılmış şanlı Osmanlı İmparatorluğu’nun varisleri olarak tarihi bilinç ve şuura sahip tüm vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı davranması gerektiğini belirtti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.