Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’ndan, Öğrenci Buluşmasını Yeni Farkeden Medyaya Tepki

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’ndan, Öğrenci Buluşmasını Yeni Farkeden Medyaya Tepki
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF), Uluslararası Öğrenci Buluşmasını, “her etkinliği birebir kopyalıyorlar” şeklinde haber yapan medya organlarına tepki gösterdi.UDEF Başkanı Mehmet Al...

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF), Uluslararası Öğrenci Buluşmasını, “her etkinliği birebir kopyalıyorlar” şeklinde haber yapan medya organlarına tepki gösterdi.

UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat tarafından yapılan yazılı açıklamada, uluslararası öğrencilerin ülke tercihinde hızla yükselen Türkiye’nin, 2010 yılında 17 bin misafir öğrenciye ev sahipliği yaparken, bu sayının 2015 yılında 160 ayrı ülkeden 80 bine ulaştığına dikkat çekildi.

Açıklamada, "UDEF ve bağlı derneklerin, misafir öğrencilere rehberlik yapmak için 2004 yılında kurulan SADER-Sosyal Araştırmalar ve Kültürler Arası Dayanışma Derneği’nden başlayarak 11 yıldır çalışmaktayız. 8 yıldır gerçekleştirmekte olduğumuz Uluslararası Öğrenci Buluşmasına bugüne kadar pek çok STK, kurum ve sponsordan destek aldık. Bu seneki etkinliklere Türkiye Gençlik Vakfı-TÜGVA da destek verdi, organizasyonu birlikte gerçekleştirdik. Bu birliktelik için TÜGVA’ya teşekkür ederiz. Bazı medya organları Uluslararası Öğrenci Buluşmasını ’her etkinliği birebir kopyalıyorlar’ başlığını kullanarak haber yaptılar. Oysa biz, Uluslararası Öğrenci Buluşmalarını 8 yıldır yapıyoruz. Etkinlikler sanki ilk defa yapılıyormuş gibi haber yapan ve bu bilgisizlikleri üzerinden çamur atmaya kalkan medya organlarına ‘Günaydın’ demek durumundayız" denildi.

Gençlerin zaten Türkiye’de oldukları, buradaki lise ve üniversitelerde yıllardır öğrenci olarak bulundukları belirtilen açıklamada, "Hiçbir öğrenciyi buluşmalara katılsın diye yurtdışından getirmiyoruz, yarıştırmıyoruz, jürimiz yok. Kendi kültürlerini tanıtıyorlar. Herhangi bir dil ya da Türkçe yönlendirmesi veya vurgusu yapmıyoruz. Yaptığımız organizasyon her yönüyle özgün bir faaliyettir. Önceki yıl 18 ilde yaptığımız etkinlikleri bu yıl 33 ile çıkardık. Meydanlar rengârenk oldu, dünyanın rengi ülkemize yansıdı. Ülkemizde misafir öğrenci arttıkça bizim faaliyet alanımızın genişleyeceğini umuyoruz. İnşallah gelecek yıl etkinlik düzenlediğimiz il sayısını artıracağız. Çünkü biz milletimizin sahip olduğu inanç, kültür ve medeniyet değerlerinin gereğini yapıyoruz; misafir öğrencilerimize destek oluyoruz. 9 Mayıs’ta başlattığımız 8. Uluslararası Öğrenci Buluşmasının final programı 16 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Sinan Erdem Spor Salonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilecektir. Milletimizi ve misafir öğrencilerimizi davet ediyoruz. Bunun yanısıra, UDEF’in siyasi bir kurum olmadığını, dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası öğrencilerin renk, din, dil, mezhep, meşrep, kültür, ideoloji ve ırk farklılığına bakmayıp, tümüne ev sahipliği ve rehberlik yapmaya çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu vesileyle, misafir öğrencilere sahip çıkma hususunda hassasiyet gösteren ve destek veren hükümetimize, ilgili kurum ve kuruluşlara, onları bağrına basan halkımıza teşekkür ederiz" denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.