Uluslararası Safranbolu İklim Değişikliği Konferansı’nın Ardından

Uluslararası Safranbolu İklim Değişikliği Konferansı’nın Ardından
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, "Safranbolu İklim Değişikliği Konferansı"nı başarıyla tamamladıklarını belirterek, ilçenin bu organizasyonla kongre turizmine büyük adım attığını söyledi....

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, "Safranbolu İklim Değişikliği Konferansı"nı başarıyla tamamladıklarını belirterek, ilçenin bu organizasyonla kongre turizmine büyük adım attığını söyledi.

Başkan Aksoy, düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz hafta 25-27 Mart tarihlerinde arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinasyonu, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Sekreteryası ve EİT Çevre, Bilim ve Teknoloji Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenen konferansa 170 üst düzey konuğun katıldığını anlattı.

"Uluslararası İklim Değişikliği Safranbolu Deklarasyonu" hazırlandığını belirten Aksoy, "Bu deklarasyonun hazırlanması sürecinde kullanılan bütün materyallerde ’Safranbolu’ ismi ön plana geçirilmiş, hazırlanan davetiyenin figürleri, slayt sunumlarının tamamı, ’Uluslararası Safranbolu İklim Değişikliği Konferansı’ ismiyle oluşturulmuştur. Katılımcılarımızın tamamı Safranbolu’da misafir edilmişlerdir. Konferansın son günü itibarıyla Safranbolu’da doluluk oranı yüzde 99’lara ulaşmıştır" dedi.

Başkan Necdet Aksoy, Safranbolu’nun uluslararası organizasyonları başarıyla yapabilir hale geldiğini vurgulayarak, “ Milyonlarca lira verseniz bu tanıtımı yapamazsınız. Kentimize her açıdan girdi sağlamak, şehrimizin ekonomisini, ziyaretçi sayısını daha üst düzeylere getirmek için bu, çok önemli adım olmuştur. İnşallah bu adımın arkasını getireceğiz. Safranbolu, uluslararası konferans düzenleme başarısı göstermiş ve bundan sonra kongre turizmine büyük adım atmıştır. Yine gerek medyanın buradaki yansımaları, gerek bundan sonra deklarasyon her okunduğunda ’Safranbolu’ isminin zikredilecek olması da ’en büyük kazançlarımızdan birisidir’ diye düşünüyorum ifadesinde bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.