Ümit Kurt’un Hedefi La Lıga

Ümit Kurt’un Hedefi La Lıga
A Milli Takım’ın ve Sivasspor’un genç futbolcusu Ümit Kurt, hayalindeki İspanya Ligi’nde oynayabilmek için paradan vazgeçebileceğini söyledi.

- A Milli Takım’ın ve Sivasspor’un genç futbolcusu Ümit Kurt, hayalindeki İspanya Ligi’nde oynayabilmek için paradan vazgeçebileceğini söyledi.

Milli futbolcu Ümit Kurt, Tam Saha Dergisi'ne açıklamalarda bulundu. İlk olarak Sivasspor'a transferini anlatan tecrübeli futbolcu, Ankaragücü’nden Sivasspor’a transferinin sıkıntılı bir süreç olduğunu belirterek, “Beşiktaş o dönemde beni alternatif stoper olarak düşünüyordu. Gençlerbirliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor’la da görüşmüştük. Ancak sonrasında Rıza Çalımbay hoca beni arayınca Sivasspor’a gitmem gerektiğine karar verdim. Çünkü Rıza hoca bana, 'Seni direkt oynatacağım. Sende bu kapasiteyi görüyorum' demişti. Bildiğiniz gibi her futbolcu oynamak ister. Ben de oynatılma garantisini alınca Sivasspor’un teklifini ikiletmedim” dedi.

“RAHAT BİR İNSAN”

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos’un ikili ilişkilerde harika bir insan olduğunu ifade eden Kurt, “Zaman zaman bizimle oyuna katılıyor. Brezilyalı oluşu bizim de işimize yarıyor. Çok rahat bir insan. İzin konularında ve antrenman programında bize karşı çok anlayışlı. Ama zaman zaman da çok sertleşebiliyor. Maça çıkmadan önce bize ‘Kendiniz gibi oynayın, keyif alın’ diyor. Antrenmanları kendisinin de eski hocası olan Valmir yaptırıyor ve işi de oldukça sıkı tutuyor” diye konuştu.

“BEKLENTİLERİ KARŞILAMAYA ÇALIŞIYORUM”

Ümit Kurt, Roberto Carlos’un kendisinden sahada liderlik yapmasını istediğini vurgulayarak, “Ankaragücü’nde de başıma aynı şey gelmiş, yaşım genç olmasına rağmen takıma liderlik yapmıştım. Şimdi de ilk on birin en genç oyuncusu olmama rağmen Roberto Carlos benden liderlik yapmamı bekliyor. Ben de elimden geldiğince bu beklentisini karşılamaya çalışıyorum. Birinci derecede agresifliğimi, ikinci derecede de tekniğimi beğeniyor. Sol ayaklı bir oyuncu olarak sağ ayağımı da kullanabiliyorum. Sivas’ta boş zamanım çok olduğu için bu konuda çalışma fırsatı da buluyorum” açıklamasında bulundu.

“BEKLENTİYE GİRMİŞTİM”

Bu sezon geçtiğimiz sezona oranla daha başarılı bir performans sergilediğini anlatan başarılı futbolcu, “Dolayısıyla Milli Takım’dan davet alacağım yönünde bir beklentiye de girmiştim. Milli Takım’a çağrıldığımı kulüpten söylediklerinde büyük bir mutluluk duydum. Hemen annemi babamı aradım ve bu mutluluğumu paylaştım. Lig maçımız bittikten sonra bayram için yola çıkıp Osmaniye’ye gittim. Sabah birlikte kahvaltı yaptıktan sonra da Milli Takım kampına katıldım. Yani bayramda ailemden uzak kaldım ama Milli Takım’da olmak her şeye değer diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS”

Milli Takım kampı ve Fatih Terim hakkında da açıklamalarda bulunan milli futbolcu, kamp döneminde hiç yabancılık çekmediğini belirterek, “Bütün oyuncular son derecede sıcak davrandı. Olcay abiyle aram çok iyi. Zaten Bilal abiyle Ankara’dan tanışıyorum. Arda abi olsun, Mehmet Topal abi olsun bana yakın ilgi gösterdi. Fatih hoca bu ülkenin futbol duayeni. Onunla çalışma fırsatı bulmak benim için büyük bir şans. İnşallah kendisiyle uzun süreli çalışma fırsatı bulurum. Dilerim bundan sonra hep birlikte oluruz” dedi.

“PARA İSTEMİYORUM”

Sivasspor’un genç futbolcusu ümit Kurt mukavelesinin gelecek sezon sonunda biteceğini hatırlatarak, “Devre arasından önce başkanımızla oturup konuşacağız ve sözleşmem hakkında bir karara varacağız. Benim hedefimse İspanya Ligi’nde oynamak. Bu konudaki fikrimi Roberto Carlos’a söylediğimde, ‘İspanya’da ekonomik kriz var. Orada büyük paralar kazanamazsın’ dedi. Ben de kendisine, ‘Para istemiyorum ki’ cevabını verdim. Gerçekten de geçinecek kadar bir ücret karşılığında orada oynarım. Önemli olan İspanya Ligi’nde oynayabilmek. Sonuçta orada 2-3 sezon forma giysem, sonrasında para da kazanırım” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.