Ünal: “2016 yılında ulaşım sorunu bitiyor”

Ünal: “2016 yılında ulaşım sorunu bitiyor”
Ak Parti Grup başkanvekili Mahir Ünal Aksu TV’de Mesut Tuğrul’un hazırlayıp sunduğu programa katılarak önemli açıklamalar yaptı

Ak Parti Grup başkanvekili Mahir Ünal Aksu TV’de Mesut Tuğrul’un hazırlayıp sunduğu programa katılarak önemli açıklamalar yaptı

22 günlük bütçe maratonun ardın seçim bölgesi olan Kahramanmaraş’a gelen Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Aksu TV’de Gazeteci Mesut Tuğrul hazırlayıp sunduğu programa katılarak yerel ve ulusal gündem ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kahramanmaraş’ta Gençlik merkezinde öğrencilere Demokrasi konulu ders vermek üzere Kahramanmaraş’a gelen Mahir Ünal, Afşin’de Göksun, Afşin, Elbistan, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinin sorunlarını ve çözüm yollarını tartışmak üzere geniş katılımlı bir toplantıya da katılacak.

Aksu TV ekranlarından, doğalgaz konusunda 11 aylık gecikme yaşandığını bundan dolayı da Elbistan ve Afşinli vatandaşlardan özür dileyen Ünal, 2016 yılında Kahramanmaraş- Göksun yolunun tamamlanılarak hizmete açılacağını söyledi.

Çözüm süreci, seçimler, ilçe ve il Teşkilat seçimleri gibi bir çok konuda görüşlerini açıklayan Ünal, Hava alanı ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla yapılan ulaştırma çalıştayında ele alınan konulardan bir tanesinin de hava alanı olduğunu söyleyen Ünal: “Bir milyon 100 bin insanın yaşadığı bu şehire mevcut hava alanı yakışmıyordu. Çanakkale ilimize yapılacak olan hava alanı projesi Kahramanmaraş’ta da hayata geçirilecek. Şu anda kamulaştırma çalışmaları yapılıyor. Yaklaşık 60 milyon liralık bir kamulaştırma yapılacak. Bu arada Petrol istasyonu ile ilgili de çalışmalar yapılıyor. Hedefimiz 2015 yılında seçimlerden önce yapım ihalesini yapmak ve 2016 yılında da tamamen hizmet açmaktır” dedi.

KARAYOLLARDINDA SON TARİH 2016 YILI

Kahramanmaraş’ta en önemli yol olarak ifade edilen Kahramanmaraş- Göksun yolunda çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.

Ulaşım ile ilgili vatandaşlardan gelen soruları cevaplandıran Mahir Ünal: “Herkesin malumu olduğu üzere bu yolda onlarca yer değişikliği yapıldı. Standardı çok yüksek bir yol olması için mücadele ettik. 2015 yılı Mayıs ayına kadar Tekir- Göksun arasındaki tünellerden geçişi sağlayacağız. Tamamını ise 2016 yılına kadar tamamlayacağız” diyen Ünal yollar ile ilgili şunları da söyledi.

“Göksun-Elbistan yolu da çift şeritli yol haline getirilecektir. Bununda yakında yapımına başlanır. İlçe yolları ile de çalışmalar devam ediyor. Kara ve Hava olmak üzere 2016 yılına kadar sorunları çözmek amacındayız” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.