Ünal: “Aldığımız Kararların Takipçisiyiz”

Ünal: “Aldığımız Kararların Takipçisiyiz”
Ak Parti Gurup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Ulaştırma Çalıştayı’nda alınan kararların takipçisi olduklarını dile getirdi.

Ak Parti Gurup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Ulaştırma Çalıştayı’nda alınan kararların takipçisi olduklarını dile getirdi.

Ak Parti Gurup Başkanvekili Mahir Ünal yaptığı açıklamada: “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın katılımıyla 17 Eylül 2014 Çarşamba günü II. Kahramanmaraş Ulaştırma Çalıştay’ı gerçekleştirildi. Kahramanmaraş ilimizin ulaşım ve haberleşme sorunlarının ele alındığı çalıştayda, yapım devam eden ve projelendirilmiş çalışmalar ile planlama aşamasındaki yatırımlar tek tek incelenerek, devam eden yatırımlar bizzat yerinde görülerek, gerekli incelemeler yapılmıştır. 

II. Ulaştırma Çalıştay’ının Karayolları ayağında gündeme gelen konular,  16 Ekim 2014 Perşembe günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirdiğimiz toplantıda masaya yatırılmıştır. Toplantıya Milletvekillerimiz Nevzat Pakdil, Mehmet Yıldırım Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç beyle birlikte Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit TURHAN, Karayolları 5. Bölge Müdürü Necati ÇAKIROĞLU ve Karayolları bürokratları katılmışlardır.

İki saate yakın süren ve oldukça verimli geçen toplantıda Kahramanmaraş’ımızda devam eden, plan ve proje aşamasındaki yatırımların öngörülerinde gelinen son durum aşağıda sunulmuştur” dedi.

İŞTE YAPILACAK OLAN YATIRIMLAR

Kahramanmaraş Şehir Geçişi

Toplam 16,5 uzunluğunda bölünmüş yol standartlarında hizmet veren yolumuzun 14,5 km’si BSK’dır. 3 Adet köprülü kavşak ile geçişi planlanan yolun mahkemelik bölümü ile ilgili mahkeme kararı 23.08.2014 tarihinde sonuçlanmış ve çalışmalara 01.09.2014 tarihinde tekrar başlanmıştır. Yılsonuna kadar üniversite kavşağının bitirilmesi planlanmaktadır.

Kahramanmaraş-Göksun Yolu

2014 yılı sonuna kadar 8 km’lik (Tekir-Karagöz Mah. Arası) BSK’lı (Bitümlü Sıcak Karışım) olarak tamamlanması hedeflenmektedir. Şu an itibariyle 5 km’si tamamlanmıştır. Kazı destek ve beton kaplama işleri bitirilen 3 adet tünel ve 2 adet viyadüğün bulunduğu Karagöz Kavşağından sonraki 6 km’lik kesim tünellerin elektromekanik işlemlerinin tamamlanmasından sonra Göksun şehir merkezi arasında yapılacak olan 6 km’lik servis yolu üzerinden 2015 yılı içerisinde trafiğe açılacaktır.

Kahramanmaraş-Elbistan Yolu

6 km’lik Afşin bağlantı yolu dahil olmak üzere yolun proje çalışmaları tamamlanmış olup, ihale aşamasından sonra hızla çalışmalara başlanacaktır.

Kahramanmaraş- Türkoğlu-Nurdağı Yolu

 

48 km.lik uzunluğu olan tamamı bölünmüş yol olan bu yolun öncelikle olan  Kahramanmaraş-Türkoğu arası olan 20 km’lik kısmı ihale aşamasında,  bitiminde kavşakların düzenlenmesi ve  BSK olarak yapımına 2015 yılında başlanacaktır.

Kahramanmaraş-Çağlayancerit Yolu

Yolun uzunluğu 53 km. dir. Proje çalışmalarına Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılmakta olup, 2015 Nisan ayı içerisinde ihalesinin yapılması planlanmaktadır.

Kahramanmaraş-Göksun Yol ayrımı (Süleymanlı İl Yolu)

25 km uzunluğunda yolu 4 km’lik kısmı bitirilmiştir. Çalışmalara devam edilmekte ihale ve sari harcamalar için ödenek talebiyle ilgili görüşmeler yapılmıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.