Ünal: “Milletin Terazisi Şaşmaz”

Ünal: “Milletin Terazisi Şaşmaz”
Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal: “7 Haziran’da Seçimlere 2 Parti Giriyor. Bunlar, Demokrasiyi Ve Milleti Güçlendirmek İçin Mücadele Veren, Milletin Partisi Ak Parti Ve Diğerleri”

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal: “7 Haziran’da Seçimlere 2 Parti Giriyor. Bunlar, Demokrasiyi Ve Milleti Güçlendirmek İçin Mücadele Veren, Milletin Partisi Ak Parti Ve Diğerleri”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, “7 Haziran’da seçimlere 2 parti giriyor. Bunlar, demokrasiyi ve milleti güçlendirmek için mücadele veren, milletin partisi AK Parti ve diğerleri” dedi.

AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı, semt mitinglerini Serintepe Mahallesi ile sürdürdü. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir ile Serintepe sakinlerine konuk olan ak kadrolar, meşaleler ve sevgi gösterileriyle karşılandı.

Serintepe Mahallesi Muhtarlığı önünde buluşan, coşkulu kalabalığa hitap eden Grup Başkanvekili Ünal, dünün Türkiye’sini özetleyip, 2023 hedeflerini anlattı. Vatandaşlara baktığında milletin kendi iradesine nasıl sahip çıktığının tablosunu gördüğünü ifade eden Ünal, Türkiye’nin baskıcı devlet anlayışını tasfiye ederek, demokrasiyi içselleştirip, demokrasinin en güzel örneklerini veren bir ülke konumuna geldiğini kaydetti. AK Parti’yle birlikte eğitimde, sağlıkta, ulaşım ve ekonomide Türkiye’nin yakaladığı başarıyı anımsatan Ünal, şunları söyledi:

“Bugün Ahmet Özdemir kardeşim ve Hanefi Mahçiçek başkanımla esnaf gezisi yapıyordum. Bir dükkana girdik. Vatandaşımız, ‘Allah sizden razı olsun, anam üç aydır hastanede yatıyor, bizden bir kuruş almadılar’ dedi. Hatırlayın eskiden eczaneye gitmeye korkardık, hastaneye gidip de hasta olup allah korusun fakirleşmekten korkardık. Çünkü eskiden ‘Allah hastanenin eksikliğini vermesin kimseyi de düşürmesin’ derdi insanımız. Ama şimdi hastanelerimiz 5 yıldızlı otel konforunda ve vatandaşımıza bir kuruş almadan hizmet veriyor. Ben öğrenciydim, öğretmen sınıfa girer derdi ki, ‘tebeşirimiz yok, tebeşir parası toplayın.’ Tebeşir parası toplanır öğretmene verilir ve tebeşir alınıp kara tahtaya yazı yazılırdı. Ama şimdi çocuklarımız akıllı tahtayla, önlerinde tablet bilgisayarlarıyla ve sene başında dağıtılan ücretsiz kitaplarıyla eğitim alıyorlar. Eğer ailenin zorluğu varsa, anneye şartlı nakit desteği veriliyor. Babaya sosyal yardım vakfı evladının giyim kuşamını karşılaması için yardımda bulunuyor. İşte bunu başaran sizlersiniz, bu değişimin mimarları sizlersiniz. Çünkü milletin evlatlarına yetkiyi verdiniz ve ülkemizin şimdiki geldiği nokta bu.”

img_9093.jpg

AK Parti öncesinde ülkede toplanan verginin yüz lirasından 86 lirasının faize gittiğini belirten Ünal, şimdi ise bu paranın yatırıma dönüştürüldüğünü vurguladı. Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yani vatandaş devlete kendisine hizmet etmesi için vergi veriyordu. Verilen vergilerin 86 lirası faiz lobisine gidiyordu. Ama siz evlatlarınıza yetki verdiniz, iş başına getirdiniz, bu evlatlarınız her yüz liralık vergiden faiz giderini yüzde 14’e kadar düşürdü, daha da düşüreceğiz. O yüzden sağlık hizmeti gelmiyordu, eğitim hizmeti gelmiyordu, ulaşım hizmeti gelmiyordu. Bakın vatandaş ambulans bulamazdı. Bulsa bile eski bir ambulans onu göndermezler, gönderseler bile vatandaştan mazot parasını isterlerdi. Şimdi paletli ambulansımız var, helikopter ambulansımız var, uçak ambulansımız var. 112 acil servislerimiz var. Nasıl oldu bu; 1 trilyon 200 milyar devletin cebinde kaldı. İşte o para millete hizmet olarak geldi. Para baronlarına, faiz lobisine gidecek para millete hizmet oldu. Bunu millet yaptı, sandıkta yaptı. O yüzden sizi tebrik ediyorum. Çünkü bu milletin terazisi şaşmaz. Bu millet adamın sözüne bakmaz, gözüne bakar. Adamı gözünden tanır. O yüzden millet ne diyor, ‘onlar konuşur, AK Parti yapar’ diyor. Eksiklerimiz yok mu sorunlarımız yok mu var. Kim çözer gene AK Parti çözer. Çünkü AK Parti bu milletin evlatlarından oluşuyor.”

img_9095.jpg

“BU MİLLET KENDİSİNE İYİLİK YAPANI DA KÖTÜLÜK YAPANI DA UNUTMAZ”

Milletin feraset sahibi olduğunu belirten Ünal, “Bakın bu millet kendisine iyilik yapanı da unutmaz, kötülük yapanı da unutmaz” dedi. Milletin, Adnan Menderes’i, Turgut Özal’ı hayırla yad ettiğini belirten Ünal, şu ifadeleri kullandı:

“Bu millet Adnan Menderes’i unutmadı ama bu millet İsmet İnönü’yü de unutmadı. Bu millet Turgut Özal’ı unutmadı, Tayyip Erdoğan’ı da unutmayacak. Bunlar Adnan Menderes’i niye kötülediler, Turgut Özal’a niye diktatör dediler, şu anda niye Tayyip Erdoğan’la uğraşıyorlar. Milletle uğraşmaya güçleri yetmediği için, milletin adamlarıyla uğraşmayı tercih ediyorlar. Ama millet artık adamına sahip çıkıyor. Adnan Menderes’i astılar, Turgut Özal’a ne yaptıklarını siz biliyorsunuz. Ama bu millet artık adamına sahip çıkıyor. Bu millet liderine sahip çıkıyor. Bu millet başbakanına, genel başkanına sahip çıkıyor.”

img_9088.jpg

“SİYASET YAPMAK, DÜŞMANLIK DEMEK DEĞİLDİR”

AK Parti’yi aşağı çekebilmek için gayretlerin devam ettiğini dile getiren Ünal, “Şimdi ne yaptılar, 7 düvel birleştiler şu anda ‘acaba nasıl yaparız da AK Parti’yi aşağı çekeriz’ diye düşünüyorlar. Yahu bu AK Parti ne yaptı kardeşlerim, size soruyorum. Hanefi Mahçiçek, Onikişubat Belediye başkanımız. Ya bütün hizmetlerinizi getirdi mi getirmedi mi? Getirmeye devam ediyor mu? Hizmetlerine devam ediyor mu? En ufak bir derdiniz olduğunda yanınızda mı? Yanınızda. İlçe Başkanımız Ahmet Özdemir, her sorununuzda her sıkıntınızda yanınızda mı? Yanınızda. Milletvekilleriniz, büyükşehir belediye başkanınız ne diyor size ‘artık amir devlet yok, memur devlet var.’ ‘Biz bu milletin hizmetkarıyız’ diyor. Peki bu millete hizmetkar olanlara bunlar niye düşmanlık ediyor? Ben size soruyorum, siyaset yapmak demek düşmanlık yapmak demek midir? Siyaset yapıyorsanız ya iktidar olursunuz ya muhalefet olursunuz. Muhalefetteyseniz, göreviniz iktidara gelmek için çalışmaktır. İktidara gelmek için çözüm üretirsiniz öneri koyarsınız. ‘Ben daha iyi yapacağım’ diye milleti ikna edersiniz. Bunların iktidara gelmek gibi bir derdi var mı? Yok. Bunların çözüm üretmek gibi bir derdi var mı? Yok. Ama düşmanlık yapmak nefret dili oluşturmak gibi bir görevleri var mı? Var” diye konuştu.

“BİZ MİLLETİMİZLE YOL YÜRÜDÜK, YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

1915 Sözde Ermeni Soykırımı iddialarına da değinen Ünal, tek amacın Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan’ı köşeye sıkıştırmak olduğunu söyledi. Ünal, sözlerini şöyle tamamladı:

“1915’te birinci dünya savaşı şartlarında Ermenilerle ilgili oluşmuş bir olayla dünya niye bu kadar ilgileniyor. Şurada burnumuzun dibinde Suriye’de soykırım yaşanıyor. İnsanlar katlediliyor. Dünya bununla ilgilenmiyor da neden 1915’teki olaylarla ilgileniyor. İnsancıl oldukları için mi, evrensel değerlere sahip çıktıkları için mi? Hayır. Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak için yapıyorlar. Peki buna karşı duran, buna en yüksek sesle karşılık veren, dünya 5’ten büyüktür diyen kim, Tayyip Erdoğan. Peki dışardakilerin düşmanlık yapmasını anlıyoruz da, içerdekiler niye Tayyip Erdoğan’a düşmanlık yapıyorlar. İşte bunun cevabını bu millet bulursa, kimin milletin yanında, kimin milletin karşısında olduğu anlaşılır. Bakın seçimlere 2 parti giriyor. Bir milletin partisi, demokrasiyi, milleti güçlendirmek için mücadele veren AK Parti. Bir de diğerleri. CHP’si, MHP’si, HDP’si. Kardeşlerim biz milletimizle beraber yol yürüdük, yol yürümeye devam edeceğiz. Siz bizi seçtikçe, siz bize görev verdiğiniz sürece, biz size hizmet etmeye devam edeceğiz. Çünkü biz bu aziz milletin evlatları olarak, bu aziz millete karşı sorumluyuz ve borçluyuz. Biz bu aziz millete hizmet ederek Allah’ın rızasına talibiz. Başka da bir gayemiz yok kardeşlerim.”

img_9183.jpg

Son olarak ise mahalle sakinlerinin doğal gaz ile ilgili sorunlarını paylaşmaları üzerine Ünal, en kısa sürede bu konuyu halletmemiz lazım buradan doğal gazın sözünü sizlere veriyorum” dedi.

Ünal, mitingin ardından Serintepe Mahallesi Muhtarı Ramazan Gürbak’ın ofisine geçerek vatandaşlarla ikili görüşmeler yapıp, sorunlarını dinledi. Ünal, Serintepe programını, ev ziyareti ile sonlandırdı.

  img_9201.jpgimg_9221.jpgimg_9228.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.