Üniversite Öğrencileri 6 Bin Fidanı Toprakla Buluşturuyor

Üniversite Öğrencileri 6 Bin Fidanı Toprakla Buluşturuyor
Anadolu Üniversitesi öğrencileri “Doğayı Savunuyoruz” sloganı altında Çukurhisar'ın Eğriöz Mahallesi'nde 6 bin fidan dikmek için hazırlanıyor.

- Anadolu Üniversitesi öğrencileri “Doğayı Savunuyoruz” sloganı altında Çukurhisar'ın Eğriöz Mahallesi'nde 6 bin fidan dikmek için hazırlanıyor.

Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin girişimi ile başlayan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi’nin de desteklediği proje için Yunus Emre Kampüsü'nde basın açıklaması yapıldı. 20 Aralık 2014 Cumartesi günü yapılacak etkinlik için çağrıda bulunan Erdem Taşkıran, Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Yırca köyünde, bir şirketin termik santral kurmak üzere acele kamulaştırma ile üzerine aldığı arazideki 6 bin zeytin ağacını bir gecede kesmesine tepkili olduklarını belirtti. Taşkıran, “Doğa katliamlarına fetva veren iktidar hızla yaşam alanlarını yok etmeye devam ediyor. Gezi’den, Validebağ’dan, Kuzey Ormanları’ndan, HES mücadelelerinden dersini almayan AKP, Yırca’da 6 bin zeytin ağacını bir gecede katletmiştir. Bize sürekli gelişme olarak lanse edilen betonlaşma ve kentsel yağma politikalarının; doğa katliamını meşrulaştıran ve dahası temelinde kar, yağma hırsı bulunan bir durum olduğu artık apaçık ortaya çıkmıştır. Bu politikaların vücut bulmuş hali olan AKP hükümetinin Gezi Parkı’nda çıkan isyanı tam olarak idrak edemediği hala insanların doğasına, yaşamına müdahale etmesinden anlaşılmaktadır. Bu yağma ve talan düzeninin dizginlerini kaybettiği bu günlerde; onun dizginlerini tutan ise yeri geldiğinde zeytinliklerini, derelerini savunan köylüler yeri geldiğinde ise rahatça nefes alabilecekleri bir yaşam alanı isteyen kent sakinleri olmuştur. Yaşanabilir bir çevre isteyenlerin sesleri Karadeniz’de HES mücadelelerine İstanbul’da Kuzey Ormanları ve Validebağ direnişinde, Yırca’daki katledilen zeytinliklerde yankılanmaktadır. Üniversitelerin bu yağma ve talana taraf yapılmasına karşı çıkan, direnenlerin tarafı olmasının gerektiğini savunan üniversiteliler olarak Yırca’da katledilen 6 bin zeytin ağacımıza Eskişehir-Çukurhisar'da hayat veriyoruz. Geleceğe umut olmak için doğayı savunuyoruz” dedi.

Öte yandan, 20 Aralık 2014 tarihinde gerçekleşecek etkinliğe, sinema oyuncusu Turgay Tanülkü, Gazeteci Melis Alphan ve Gazeteci-Yazar Ece Temelkuran’ın da katılacağı öğrenildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.