Üniversite-toplum İşbirliğinde İkinci Çalıştay Yapıldı

Üniversite-toplum İşbirliğinde İkinci Çalıştay Yapıldı
Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından 2013 yılında tamamlanan Üniversite-Kent İşbirliği Eylem Planı projesi kapsamında bir çalıştay daha yapıldı. Üniversite ile kent dinamiklerini bir araya getiren çalıştayda projenin sonuçları üzerinde konuşuldu ve oluştu

- Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından 2013 yılında tamamlanan Üniversite-Kent İşbirliği Eylem Planı projesi kapsamında bir çalıştay daha yapıldı. Üniversite ile kent dinamiklerini bir araya getiren çalıştayda projenin sonuçları üzerinde konuşuldu ve oluşturulan çalışma gruplarıyla eylem planının çıktıları tartışıldı.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde yapılan çalıştaya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş'ın yanı sıra rektör danışmanları Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu ve Prof. Dr. Bahar Tunçtan ile kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve mesleki kuruluşlar ile firmaların temsilcileri ve projede görevli öğretim üyeleri katıldı. Çalıştayda söz alan Prof. Dr. Emekdaş, 2013 yılında tamamlanan Üniversite-Kent İşbirliği Eylem Planı projesinden söz ederek Mersin Üniversitesi olarak kent paydaşlarıyla işbirliği yapmayı ve içinde bulunduğu kente katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Üniversitelerin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra içinde bulunduğu topluma hizmet alanında da sorumlulukları olduğunu dile getiren Emekdaş, yaptıkları akademik değerlendirme çalışmaları sonucunda üniversitenin topluma hizmet uygulamalarında istenilen seviyede olmadığını tespit ettiklerini ve daha sonra bu yönde girişimler başlattıklarını kaydetti. "Mersin'e dinamizm getirmek adına akademik yaklaşımlar geliştirmek durumundayız" diyen Emekdaş, topluma hizmet uygulamaları kapsamında başta 'Çocuk Üniversitesi' olmak üzere yürütülen bazı proje ve akademik çalışmalardan söz etti. Yakın zamanda hayata geçirilecek olan Bölgesel İzleme ve Araştırma Merkezi, Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi'nin faaliyetlerinden de bahseden Emekdaş, yaptıkları tüm bu çalışmalarla Mersin Üniversitesi'nin kimi platformlarda model olarak gösterildiğinin altını çizdi.

Kurumlar arasında yapılan işbirliklerinin çoğu zaman takibinin yapılmadığını belirten Emekdaş, düzenledikleri bu çalıştayla kent dinamikleriyle yaratılan işbirliğinin takibini yapmayı ve bundan sonraki süreçte daha fazla neler yapılabileceğini tartışmayı amaçladıklarını kaydederek, "Mersin Üniversitesi ailesinin akrabaları olan siz dostlarımızın, bugünkü çalıştayda hem üniversitemize hem kentimize hem de çevremizdeki diğer kurum ve kuruluşlara örnek olabilecek fikirler ortaya çıkaracağını düşünüyorum. Katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Proje Teknik Koordinatörü Prof. Dr. Bahar Tunçtan ise, Üniversite-Kent İşbirliği Eylem Planı projesi ile ilgili bilgi verdi ve projenin amaçlarından söz etti. Projenin genel amacını “Mersin Üniversitesi’nin, bulunduğu Mersin ilinin ve bölgenin ölçülebilir etkilerini, yoğunluk, kurumsallık ve sürdürülebilirlik açısından ortaya koymak ve kent bileşenleri ile işbirliği olanaklarının analiz edilerek bölgenin yenilikçi ve girişimci kapasitesini geliştirmesine katkıda bulunmak" olarak ifade eden Tunçtan, Mart 2013 tarihinde yapılan Üniversite-Kent İşbirliği Eylem Planı Çalıştayı ve eylem planlarının hazırlanma süreçleri hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı. Tunçtan, proje sonucunda 8 adet eylem planı hazırlandığını belirtti.

Konuşmaların ardından çalıştaya katılan iş piyasası, kamu kurumları, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı gruplar oluşturuldu. Çalıştay boyunca yapılan grup çalışmalarında bazı eylem planları masaya yatırılarak nelerin yapılabileceği tartışmaya sunuldu. Çalıştay sonunda yapılan genel değerlendirme toplantısında ise grup temsilcileri söz alarak, eylem planları üzerine yaptıkları değerlendirmeleri diğer katılımcılarla paylaştı.

ÜNİVERSİTE-TOPLUM İŞBİRLİĞİNDE İKİNCİ ÇALIŞTAY YAPILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.