‘Üniversitelerden Beklentiler Ve Yeni Üniversitelerin Profili’konulu Konferans

‘Üniversitelerden Beklentiler Ve Yeni Üniversitelerin Profili’konulu Konferans
Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi ve Türkiye Gazetesi Köşe Yazarı Doç.Dr. Süleyman Doğan, Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonu’nda “Üniversitelerden Beklentiler ve Yeni Üniversitel

- Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi ve Türkiye Gazetesi Köşe Yazarı Doç.Dr. Süleyman Doğan, Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonu’nda “Üniversitelerden Beklentiler ve Yeni Üniversitelerin Profili” konulu konferans verdi.

Adıyaman Üniversitesi Web TV’sinden canlı yayınlanan konferansa Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Kahveci, Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Prof. Dr. Seyit Temir, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yasin Doğan, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat Aydın, Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bayram Erzurumluoğlu, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Süleyman Doğan, Türkiye’de kurulan üniversitelerin tarihçelerinden bahsederek, üniversite meselesinin milli bir mesele olduğunu kaydetti. Üniversitelerin yapısı ve ‘Tuba Ağacı’ yapılanması konusunda bilgi veren Doç.Dr. Doğan, üniversitelerdeki yapılanmaların kurumsal olmaması ve yapılanmaların siyasi olmasının sakıncalarından bahsetti. Son yıllarda üniversite sayısının artmasıyla ilgili verileri paylaşan Doç.Dr. Doğan, son yıllarda Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iktidarıyla birlikte üniversite sayısındaki artışa dikkat çekti. Dünyanın bir numaralı üniversitesinin Harvard Üniversitesi olduğunu ifade eden Doç.Dr. Doğan, “Bu üniversitenin kendine has bir yapısı var. Bu üniversitenin kütüphanesinde 17 milyon kitap var. Basılı eser sayısı 17 milyon. Bizim toplamdaki bütün Milli Kütüphane dâhil 17 milyon kitabımız yok. Kitap ile başarı arasında doğru orantı var. Harvard Üniversitesinin AR-GE, Patent, Proje, Bilim adamlarına ayırdığı para 10 milyar dolar. Bu rakam 30 milyar dolara çıkmıştır. Bu gün TÜBİTAK’ın ülkemizdeki tüm üniversitelere verdiği destek 800 milyon TL’dir” dedi.

Üniversitelerin kentlere ekonomik hareketlilik ve kültürel hareketlilik getirdiğini kaydeden Doğan, Adıyaman Üniversitesinin yıldızının parlak olduğuna işaret ederek “Adıyaman Üniversitesi’nin kampüsü şantiye alanına dönüşmüş. Her alanda çok büyük gelişme kat edilmiş. Diğer aynı dönemde kurulan üniversitelerden çok önde. Sekiz yıl içerisinde yapısal ve nitelik olarak büyük bir artış göstermiş. Burada ciddi bir ekip oluşturulmuş. Rektör hocamızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Konferansın sonunda Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Süleyman Doğan’a teşekkür ederek plaket verdi.

Ardından “Mesnevi’den Pedogojik Telkinler” isimli kitabını imzalayan Doç. Dr. Süleyman Doğan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gönüllü de verdiği konferanstan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek tekrar teşekkür etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.