Üniversiteliler Ticari Hayata Hazırlanıyor

Üniversiteliler Ticari Hayata Hazırlanıyor
İhracata açılmak ve mevcut ihracat pazarlarını geliştirmek isteyen Ankaralı firmalar ile kendilerini dış ticaret konusunda geliştirmek isteyen üniversite öğrencileri için Ankara Kalkınma Ajansı tarafı...

İhracata açılmak ve mevcut ihracat pazarlarını geliştirmek isteyen Ankaralı firmalar ile kendilerini dış ticaret konusunda geliştirmek isteyen üniversite öğrencileri için Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Dış Ticaret Seminerleri devam ediyor.

Ankara kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamaya göre; seminerlerin ilk 3 grubunda yaklaşık 100 kişi eğitim aldı. Sadece üniversite öğrencilerine açık olan 4. Grup seminerleri 2, 3, 9, 10 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Programdan, üniversitelerin yabancı dil bölümlerinde okuyan öğrenciler ve mezuniyetinin üzerinden 5 yıl geçmemiş mezunlar faydalanabilmekte.

Devam eden Dış Ticaret Seminerleri 4.Grup eğitimleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Ankara Kalkınma Ajansı 4. Grup seminerlerinin üniversite öğrencilerine yönelik genel amaçlarını şöyle sıralıyor:

"Üniversite eğitimi sonrası iş dünyasında oluşacak dış ticaret vizyonu doğrultusunda; İhracata açılmak için gereken asgari koşullar, ihracat mevzuatı ve mevzuatın püf noktaları, ihracat işlemleri için gereken belge ve sertifikalandırma sistematiği, uygulamalı dış ticaret sözleşmeleri, İhracatı teşvik sistemi ve konularında uygulamalı bilgiler ve dış ticarette yabancı dilin önemi. Özellikle de, ihracat yapan firmaların nitelikli personel ihtiyacının bu program ile giderilmesi hedeflenmektedir."

Seminer çalışmaları, Ankara Kalkınma Ajansı’nın Aşağı Öveçler Mah. 1322. Cad. No: 11, 06460 Çankaya / Ankara adresindeki hizmet binasında gerçekleştirilmekte.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.