Üniversitelilerden ‘Kırkyama’ Sergisi

Üniversitelilerden ‘Kırkyama’ Sergisi
Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilerin ‘Kırkyama’ adı verilen örgü sanatıyla hazırladıkları giysi eşyalar büyük beğeni topladı.Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü...

Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilerin ‘Kırkyama’ adı verilen örgü sanatıyla hazırladıkları giysi eşyalar büyük beğeni topladı.

Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü Giyim Üretim Teknolojisi Programı öğrencilerinin çeşitli kumaşları veya bezleri birleştirerek yeni ürünler oluşturduklarını belirten Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Feda Öner, “Kırkyama yapılması zor ve zaman isteyen bir el işidir. Bu zorunluluk, farkında olmadan bir sanatı başlatmıştır. Ayrıca parça bohça, kırk pare ve patchwork gibi adları da vardır. Kırkyama çeşitli kumaşlar veya bezleri birleştirerek yapılan bir örgü sanatıdır” dedi.

Öğrencilerin 2 dönem çalıştılar ve yaptıkları çalışmaları sergide sunduklarını anlatan Öner, “Çalışmaları çok başarılı. Atık kumaşları ustaca değerlendirip şık ve kullanışlı giysiler, süs eşyaları, yatak, sehpa ve masa örtüleri yaptılar. Öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.