ÜNİVERSİTEMİZİN SON 2 YILLIK GELİŞİM SÜRECİNİ ANLATTI

ÜNİVERSİTEMİZİN SON 2 YILLIK GELİŞİM SÜRECİNİ ANLATTI
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, göreve başladığı günden bu güne KSÜ’de yapılan yenilik ve gelişmeleri düzenlenen basın toplantısında paylaştı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, göreve başladığı günden bu güne KSÜ’de yapılan yenilik ve gelişmeleri düzenlenen basın toplantısında paylaştı.

Kahramanmaraş il protokolü üyeleri, sanayici ve işadamları, akademisyenler ile basın mensuplarının katıldığı 2015-2016 yıllarında gerçekleştirilen çalışmalar konusunda bilgilendirme toplantısı KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

1-20170512162609.jpg

Göreve geldikleri günden itibaren eğitim kalitesini artırmak ve nitelikli öğretim elemanı kadrosu oluşturmak için çaba sarf ettiklerini ifade eden Rektör Deveci, “Kadromuzu güçlendirirken gerçekten nitelikli insanların alınmasına önem veriyoruz. Bazı alanlarda akademik personel açısından eksikliklerimiz var, bazı bölümlerimizde yoğun başvurular var. Sırf bu alanları doldurmak adına personel almayız. Gerekirse bu alanlara gerçekten nitelikli insanları alıncaya kadar bekleriz.” şeklinde konuştu.

4-467.jpg

Son 2 yılda öğrenci sayısının 37 bine ulaştığına dikkat çeken Rektör Deveci, geçen 2 yılda 25 yeni bölüme öğrenci alınırken, 49 yeni bölüm açıldığını söyledi. Öğretim elemanı eksikliklerinin giderilmesiyle birçok bölüme öğrenci alınmaya başlanacağını söyleyen Rektör Deveci, “2017-2018 akademik yılında 11 yeni bölüme daha öğrenci almaya başlayacağız. Hedefimiz önümüzdeki akademik yılda öğrenci sayımızı 42 bine ulaştırmak.” diye konuştu.

Üniversite genelinde inşaatı tamamlanan ve inşaat çalışmaları devam eden projelere ilişkin bilgiler veren Rektör Deveci, yapımı tamamlanarak 2016 yılında hizmet vermeye başlayan İsmail Kurtul İlahiyat Fakültesinin inşasını üstlenen Kurtul ailesine teşekkürlerini iletti. Türkoğlu’nda yapımı devam eden Türkoğlu Meslek Yüksekokulu ve Arapça İlahiyat Programı binalarının inşasını üstlenen Türkoğlu Kaymakamı’na, Belediye Başkanı’na ve Türkoğlu halkına özel teşekkürlerini sunan Rektör Deveci, Kahramanmaraşlı hayırseverlere seslenerek Eğitim Fakültesi binasının yapımı için destek ve katkı beklediklerini söyledi.

5-225.jpg

Yarı olimpik yüzme havuzu ve Teknokent binasının temelinin mümkün olan en kısa sürede atılacağını söyleyen Rektör Deveci, yeni kurulan ve KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (KSÜ Tıp) içerisinde yakın zamanda hasta kabulüne başlayacak olan Diş Hekimliği Fakültesi binasının ise KSÜ Tıp Fakültesi bölgesinde inşa edilmesini hedeflediklerini belirtti.

Avşar Yerleşkesi içerisinde yapımı süren Cami, kütüphane, kongre merkezi ve 2. çarşı inşaatlarının Ekim ayına kadar tamamlanmasının hedeflendiğini ifade eden Rektör Deveci, bu eserlerin 25. yıl akademik açılış töreninde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla düzenlenecek törenle hizmete gireceğini belirtti.

Proje çalışmaları tamamlanan KSÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası hakkında da bilgiler veren Rektör Deveci, “Tıp Fakültesi Morfoloji Binasının tamamlanmasıyla fakülteye alınan öğrenci sayısını da arttırmayı hedefliyoruz. KSÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası tamamlandığında yaklaşık 350 öğrenci sayısına ulaşabileceğiz. Öğrencilerimizin yarısı yerli, yarısı da yabancı (Orta Asya, Balkanlar, Orta Doğu, Afrika vb. ülkelerden) öğrencilerden oluşacak. Özellikle Tıp eğitimi almak için Türkiye’ye ve üniversitemize gelecek olan yabancı öğrencilerin, mezun olduktan sonra ülkelerine döndüklerinde ülkemizde aldıkları tıp eğitimini üst seviyede ifa edip bizleri de temsil ederek kendi vatandaşlarına faydalı olmalarını arzu ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

7-104.jpg

KSÜ Tıp’ın yeni ve modern binasına taşınmasıyla birlikte önemli başarılara imza attığına dikkat çeken Rektör Deveci, “Hastanemiz ulusal ve uluslararası basında da yer bulan başarılı ameliyatları ile şehrimizin önemli bir ihtiyacını karşılarken cerrahlarımız, yeterli teknik donanımla her türlü ameliyatın üstesinden gelecek niteliktedir.  KSÜ Tıp, özellikle organ naklinde bütün alt yapısını tamamlayarak bölgenin Organ Nakil Merkezi olmaya adaydır.” dedi.

KSÜ Tıp, Tüp Bebek Merkezinin her geçen gün artan hasta sayısı ve buna bağlı olarak artan doğum sayısı ile çevre illerden büyük ilgi gördüğünü belirten Rektör Deveci, KSÜ Tıp’ın yüksek kalite standartlarını yakalamada da önemli bir eşiği aşarak Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından yapılan kalite hizmet standartları değerlendirilmesinde 100 üzerinden 94.17 puan aldığına değindi.

KSÜ Tıp’ta fiziki altyapıyı ve donanım eksikliğini büyük ölçüde tamamladıklarının altını çizen Rektör Deveci, bundan sonraki hedeflerinin hizmet kalitesini arttırmak olduğunu vurguladı.

Üniversitede yürütülen bilimsel çalışmalara ilişkin 2 yılda gelinen noktayı değerlendiren Rektör Deveci, paydaş kurum ve kuruluşlarla yürütülen ortak projelere ilişkin bilgilerde verdi.

Gazetecilerin son dönemde basında yer alan iddialara ilişkin sorularını da cevaplandıran Rektör Deveci, “Basında yer alan her türlü iddiayı araştırıyor; gerekirse soruşturma başlatıyoruz. İhmal ve kusur varsa gereken her zaman yapılıyor. İlgili kurumlar tarafından denetlenen herhangi bir birimimizde bir ihmal varsa mutlaka ortaya çıkar. Kaldı ki basında asılsız haberlerde yer aldığı gibi bir sorunumuz yoktur. Ama şunu bilmenizi isterim hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şeyde yoktur.” şeklinde konuştu.

Rektör Deveci, katılımcılar ve basın mensupları, bilgilendirme toplantısının ardından KSÜ Merkez Kafeterya VİP Salonunda birlikte öğle yemeği yedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.