Üniversite’ye Yeni Kayıtlar Devam Ediyor

Üniversite’ye Yeni Kayıtlar Devam Ediyor
Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı yeni öğrenci kayıtları devam ediyor.Son başvuru tarihinin 7 Ağustos olduğu yeni öğrenci kayıtları, e-devlet üzerinden de yapılabiliyor.Öğr...

Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı yeni öğrenci kayıtları devam ediyor.

Son başvuru tarihinin 7 Ağustos olduğu yeni öğrenci kayıtları, e-devlet üzerinden de yapılabiliyor.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda gerçekleştirilen kayıtları yerinde inceleyen ve öğrencilerle sohbet eden Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Türer, “Öncelikle üniversitemizi tercih eden ve yerleşen tüm öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum. Üniversitemize bu öğretim yılında yaklaşık 3 bin öğrencinin kayıt yaptırmasını bekliyoruz. Yeni kayıtlarla birlikte toplam öğrenci sayımızın da 9 bini aşacağını söyleyebiliriz. Öğrencilerimiz kayıtlarını çok rahat bir şekilde ve kısa sürede gerçekleştiriyorlar. Merkezi veri sistemiyle uyumlu olarak çalışan öğrenci bilgi sisteminin aktif olarak kullanılmasıyla öğrencilerimizden herhangi bir belge talep edilmiyor. Bu yıl e-devlet üzerinden kayıtların yapılabilmesinden dolayı, geçen yıllarda kayıtlarda oluşan yoğunluk yarı yarıya azalmış durumda. Bu nedenle de gerek öğrencilerimizin gerekse de öğrenci velilerimizin yaşadığı sıkıntılar ortadan kalkmış oldu” dedi.

Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere ve ailelerine hayırlı olması dileğinde bulunan Türer, yeni eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilere başarı dileklerini dile getirdi.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Fizyoterapi ve Aşçılık bölümlerine bu yıl ilk kez öğrenci alımının gerçekleştirildiği 7 Aralık Üniversitesi, yüzde 100 doluluk oranını yakalayarak büyük bir başarı elde etti. Üniversitede kayıtların 7 Ağustos’ta sona ereceği, yeni öğretim yılında derslerin de 14 Eylül’de başlayacağı ifade edildi.

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ'NE KAYITLAR SÜRÜYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.