Ünlü Sanatçının Kalbi 3 Kez Durdu

Ünlü Sanatçının Kalbi 3 Kez Durdu
89 yaşındaki ressam ve gazeteci-yazar Fikret Otyam’ın yoğun bakımda 3 kez duran kalbi yeniden çalıştırıldı. Fikret Otyam’ın eşi Filiz Otyam, midesindeki kanamanın bir türlü durdurulamadığını ve kanama...

89 yaşındaki ressam ve gazeteci-yazar Fikret Otyam’ın yoğun bakımda 3 kez duran kalbi yeniden çalıştırıldı. Fikret Otyam’ın eşi Filiz Otyam, midesindeki kanamanın bir türlü durdurulamadığını ve kanamanın devam etmesi halinde riskin artacağını söyledi.

Ameliyat masasında kalbinin durduğunu ve tekrar hayata döndürüldüğünü ifade eden Ressam ve gazeteci, yazar Fikret Otyam’ın eşi Filiz Otyam, midesindeki kanamanın devam etmesi halinde riskin artacağını ifade etti. Filiz Otyam, “Şuan yoğun bakımda. Sabah 09.00-09.30 gibi endoskopi yapılacaktı. Mide kanaması bir türlü durdurulamıyor. Zaten mide kanaması yüzünden hastaneye kaldırıldı. Kanamanın nereden olduğunu belirlemek için endoskopi yapılmasına karar verildi. Orada endoskopi yapılmaya çalışırken kalbi durdu ama hemen kalbini tekrar çalıştırdılar. Hayata döndürdüler. Ondan sonra da yoğun bakıma aldılar tekrar. Makineye bağladılar ama şimdi de uyuyor. Doktorlar kanamanın durmasını beklediklerini söylediler. Müdahale edemiyorlar. Normalde mide kanaması geçiren bir kişide hemen müdahale edip kanamayı durdurmaya çalışırlar ama Fikret’in yaşı ve şeker hastalığı yüzünden müdahalede bulunamıyorlar, ameliyat masasında kalır diye. Doktorlar kanamanın kendi seyri ile durmasını bekliyorlar. Endoskopi olsaydı nokta tespiti ile ameliyat yapılacaktı. Bağırsaklara kan dolduğu için onun boşalması bekleniyor. Doktorun söylediği yarına kadar bir şeyin olmadığı eğer kanama durmazsa riskli hale gelir” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.