Ünye’de Dökülen Fındıklar 3 Tl’den Alıcı Buluyor

Ünye’de Dökülen Fındıklar 3 Tl’den Alıcı Buluyor
Fındık Tüccarı Osman Atik, Ünye’de 28 Haziran günü yaşanan fırtınada dökülen fındıkları 3-3,25 TL seviyelerinden aldığını belirtti.

- Fındık Tüccarı Osman Atik, Ünye’de 28 Haziran günü yaşanan fırtınada dökülen fındıkları 3-3,25 TL seviyelerinden aldığını belirtti.

Ünye’de 28 Haziran günü sahur vaktinde meydana gelen fırtına sonucunda fındığın yaklaşık %30’u dökülmüş ve üreticiler dökülen fındık için hasada başlamıştı. Üreticiler topladıkları fındığı tüccarların alıp almaması endişesi de taşırken, Dost Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Atik, dökülen fındığı 3 - 3,25 TL seviyelerinden aldığını açıkladı.

28-32 randıman arasına denk düşen fındıkların sadece fındık ezmesinde kullanılabileceğini belirten Atik, kendisinin şu ana kadar yaklaşık 5 ton dökülen fındık aldığını da belirterek, “Fındıklar hep toplandı ama içleri süt halinde olduğu için kuruduktan sonra bütün fındıklar buruşuk sıfatı aldı. Randıman olarak değil ama eder olarak konuştuğumuzda iyi bir şekilde temizlenmiş dökülen fındıkları 3 - 3,25 TL seviyelerinden aldık. Elbette çok yüksek bir miktar değil ama en azından dökülen fındıkların bir şekilde ekonomik getirisi oldu. Açıkçası ben süt halindeki fındığın bu kadar çok çekileceğini düşünmüyordum. Bu fındıklar ancak pürede kullanılabilir, yani fındık ezmesinde kullanılabilir, başka yerde değerlendirilemez.” dedi.

Osman Atik ayrıca, geçmiş dönemlerde sağlam fındığın ederinin 3 TL olduğunu ve buna da şükredilmesi gerektiğini belirterek, “Biz geçmişte sağlam fındığı 3 TL’den sattık, buna da Allah bin bereket versin. Olmasaydı, dökülmeseydi iyiydi ama dökülenlerin de bu fiyatan alıcı bulması mağduriyetin giderilmesi anlamına geldi."diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.