Ürdünlü Öğrenciler Diriliş Kampında

Ürdünlü Öğrenciler Diriliş Kampında
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Diriliş kampı, Ürdün’den gelen öğrencileri misafir etti.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün organize ettiği proje kapsamında, geçti...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Diriliş kampı, Ürdün’den gelen öğrencileri misafir etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün organize ettiği proje kapsamında, geçtiğimiz hafta Ürdün’den gelen öğrenciler Diriliş kampında misafir edildi. Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Eğitim Öğretim Genel Müdürlüğü’nün programı ile Türkiye’ye gelen öğrenciler İstanbul ve Kocaeli de dâhil olmak üzere çevre illeri gezdiler. Kocaeli’de misafir olan yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu gençlik kamplarında doğal güzelliklerin içerisinde ağırlandı. Türk öğrencilerle tanışıp kaynaşan öğrenciler, birlikte oyunlar oynayıp eğlenceli anlar yaşadılar.

Ürdün’den gelen öğrenciler kampta voleybol ve paintball turnuvası yaparken izci parkurlarında yarışarak ter döktüler. Kağıtsporlu antrenörlerden matrak sporu ve okçuluk hakkında bilgiler edinen öğrenciler daha sonra ok atarak hünerlerini gösterdiler. Ata sporumuz olan matrak sporunun da kurallarını öğrendikten sonra Türk öğrencilerle müsabaka yapan Ürdünlü öğrenciler oldukça iyi performans sergilediler.

Aytepe yaylasında bulunan kampta, birlikte geçirdikleri üç günde kaynaşan öğrenciler, ülkelerine döndüklerinde anlatacak çok şeyleri olduğunu söyledi. Hayatında ilk kez kendi ülkesi dışında başka bir ülkeye gittiğini belirten Abdullah Hassan: “Türkiye’ye geldiğimiz günden beri, yeni tanıştığımız arkadaşlar olsun, gittiğimiz yerlerdeki insanlar olsun herkes bizi güler yüzlü ve sıcakkanlı bir şekilde karşıladı. Herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Aytepe Yaylası’nda faaliyete geçirilen Diriliş Gençlik Kampı yaz tatili boyunca hafta içleri, ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan grupları ağırlamaya devam ediyor. 150-200 kişilik grupların 2 gece 3 gün boyunca ağırlanabildiği kampta 30 kişilik gençlik lideri ekipleri öğrencilere her konuda yardımcı oluyor. Değerler Eğitiminin de verildiği kampta izcilik eğitimi, okçuluk, matrak sporu, izci parkuru, doğa yürüyüşü, paintball turnuvaları ve voleybol etkinlikleri yapılıyor. Hafta içi faaliyette olan kampta öğrenciler teknoloji ve şehrin koşuşturmasından uzak bir 3 gün geçirme fırsatı buluyorlar.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.