Üretim Kültürünü Kongre Kültürü İle Birleştirmemiz Lazım!

Üretim Kültürünü Kongre Kültürü İle Birleştirmemiz Lazım!
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, milyarlarca dolar yatırım yapılarak oluşturulan üretim altyapısını sürdürülebilir kılmak için kongre ve fuarların önemli olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, milyarlarca dolar yatırım yapılarak oluşturulan üretim altyapısını sürdürülebilir kılmak için kongre ve fuarların önemli olduğunu söyledi.

18’inci Meclis toplantısı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un konuşmacı olarak katılması ile başladı. KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz yaptığı açılış konuşmasında, belediyenin o şehre hizmet getirecek en önemli korum olduğuna dikkat çekti. Belediye başkanlığının ayrı bir yerinin olduğunu belirten Öksüz: “

Şehrimizin her türlü konusunda el ele vermeye hazırız. Tabi belediye başkanlığı çok önemli bir makam. Siyasilerimizi içinde şehrin gelişmesi için de, şehrin ilerlemesi gibi her konu da doğrudan ilgilendiren bir yapı. Kendileri içimizden birisi. Belediyecilik te hızla bu ivmeyi kazanacaklarına ben inanıyorum” dedi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ HALİNDE SANAYİCİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPAR

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, 18’inci KMTSO Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan’a sunulan rapordan bahsederek: “Atılan adımlar ne kadar hızlı olursa yapılacak işlerde o kadar hızlı olur” dedi.

“Kahramanmaraş bugün üretimin yoğunlaştığı en önemli bölgelerden birisidir. Bizler sanayici ve işadamları olarak bugüne kadar milyarlarca dolarlık yatırımla üretim altyapısını en iyi şekilde oluşturduk” diyen Karaküçük şunları kaydetti: “ Ancak bundan sonra, yaptığımız yatırımları sürdürülebilir ekonomik büyümeye, sosyal kalkınmaya dönüştürmek bakımından tasarım ve moda alanında da yatırım yapmak, üretim kültürümüzü kongre kültürü ile bütünleştirmek zorundayız.  Geçtiğimiz hafta sizlerin de katılımıyla gerçekleştirilen iki dev organizasyon; ‘Uluslararası Tekstil Zirvesi’ ve ‘Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı’ Kahramanmaraş’ın üretimde dünyaya yayılmakta olan bir isminin olduğunu ispat ederken, tasarım, moda ve kongre kültürü için ciddi bir potansiyele sahip olduğunu test etmiştir.

dsc_8983.jpg

TEKSTİL BİZİM VAZGEÇEMEYECEĞİMİZ AMİRAL GEMİMİZ

Tekstil bizim vazgeçemeyeceğimiz amiral gemimizdir ve gelecekte; Kahramanmaraş tekstil sektöründe büyümeye devam edecektir. Kahramanmaraş’ın her bir sektöründe aynı dönüşümü gerçekleştirmek ve sanayi çeşitliliğiyle, geniş ürün yelpazesiyle, geniş pazarlara açılmak için modelleme, tasarım, markalaşma ve fuar çalışmalarına önem vermemiz gerekmektedir.  Bu itibarla, 6-9 Kasım tarihleri arasında yine Odamız koordinasyonunda organize edilen Kahramanmaraş Tarım Fuarı Kahramanmaraş’ın farklı bir rekabet gücünün olduğunu resmedecektir. Hemen arından, 13-15 Kasım’daki Kahramanmaraş İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı da inşaat sektörümüzün tasarım ve yeni nesil malzeme kullanımı konusunda vizyon kazandıracak, bu sektördeki pazarlama kültürünün gelişimine destek olacaktır. 20 ülkeden 267 şirketin katıldığı, 8 bine yakın kişinin ziyaret ettiği Tekstil Makineleri Fuarındaki ilginin bu fuarlarımızda da devam edeceğini umuyorum.  Fuar organizasyonlarımızda bizlere destek veren Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyor, diğer taraftan, Kahramanmaraş iş dünyasının yeni vizyonunakatkıda bulunacak, altyapısı ve sosyal donatıları ile daha modern bir ticaret ve fuar merkezinin Kahramanmaraş’a kazandırılmasını Büyükşehir Belediyemizden talep ediyoruz.  

ATILACAK ADIMLAR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Bildiğiniz gibi hafta sonu Sayın Başbakanımız Kahramanmaraş’a geldiler. Bu kapsamda, Valilikte yapılan toplantıda ifade ettiklerim ve dosya olarak sunduklarımız; Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli 26 bin dönüm Tomsuklu Atış sahasının yasal olarak Organize Sanayi Bölgesine uygun hale getirilmesini ve ıslah organize sanayi bölgelerinin problemlerini, Suriyeli mültecilerin çalışma izni ile ilgili olarak işletmelerde yüzde 10 oranında Suriyeli personel çalıştırılmasının önünün açılmasını,  Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak efektif yeni teşvik politikalarının geliştirilmesini ve teşvik sisteminin yeniden dizayn edilerek yatırım ve üretimde enerji ve SGK teşvikinin uygulanmasını, Kahramanmaraş’ın ekonomik gelişimini sürdürebilmesi, teknoloji ithal eden değil, ihraç eden bir yapıya dönüşmesi için teknik üniversite kurulmasını,  Amerikan pamuğu için antidamping soruşturması açılmasının Türkiye ekonomisine ve özellikle Kahramanmaraş’a zarar vereceğini, Germenicia antik kenti mozaiklerinin kültür ve turizme kazandırılmasını, mozaiklerin açık hava müzesine dönüştürülmesini dile getirmiş bulunmaktayız.  Bu noktada, Tomsuklu OSB ile ilgili olarak Odamıza düşen ot geliri bedeli 782 bin 461 TL ödemesinin yapıldığı bilgisini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bundan sonraki süreçte mera vasfı değiştirilerek arazinin Maliye Hazinesine geçişi yapılmaktadır. 

dsc_9010.jpg

MODERN KAHRAMANMARAŞ İÇİN BÜYÜKŞEHİR ŞART

Modern Kahramanmaraş’ı inşa ederken, ekonomik ve sosyal kalkınmayı tesis ederken, Büyükşehir Belediyemizin ve İlçe belediyelerimizin stratejik bir konumu bulunmaktadır.

Kahramanmaraş’ın büyük şehir olması, gelecek nesillere daha modern, daha yaşanabilir bir şehir bırakmak açısından Belediye başkanlarımızın çok önemli icraatları gerçekleştireceklerine inanıyor, gerek büyükşehir gerekse ilçe belediyelerimizin çalışmalarında, fikir ve proje anlamında her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu, Kahramanmaraş iş dünyası adına hazırlamış olduğumuz ve belediyelerimizden beklentilerimizin yer aldığı raporları toplantımızın sonunda büyükşehir belediye başkanımıza ve ilçe belediye başkanlarımıza takdim edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Kahramanmaraş’ın sanayi ve ticaret,  ulaşım, turizm, çevre, kültür, spor, imar, enerji verimliliği gibi birçok alanda önemli gördüğümüz projeler yer almaktadır”

10402446_10152811419327351_2808178091196186966_n.jpg

BÜYÜKŞEHİR BİZE GÜÇ KATACAK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, büyükşehir olmanın şehre güç katacağını söyledi. Başkan Erkoç, sanayici ve iş damlarının istediği doğrultuda yapılacak bir çok adamın olduğunu belirterek: “Kahramanmaraş için en iyisini düşünüyoruz. Onun için her kurumla, her müteşebbis ile birlikte çalışıyoruz. Yapılacak tüm yenilikleri birlikte yapacağız” dedi.

Göreve geldiklerinden bu yana 6 ay geçtiğini bu süre zarfında ise bir çok yenilik yaptıklarını sanayicileri anlatan Erkoç şunları kaydetti: “Büyükşehir olmanın bir çok faydası var. Kayseri ve Gaziantep Büyükşehir olduktan sonra aldıkları güçle geldikleri yerler belli. Bizde 30 Mart seçimlerinden sonra bizde hızla işimize başladık biz hem büyükşehir olduk hem de bütün şehir olduk. Biz hem büyükşehir’i kurduk hem de il genelini kurduk. 100 civarında bir bürokrat ataması yaptık. Doğup büyüdüğümüz yer Kahramanmaraş olunca Kahramanmaraş’ın sorun ve problemlerini bilen, ne istediğini bilen biriyiz. Özellikle Kahramanmaraş’ın şehircilik, kentsel dönüşüm anlamında vatandaşlarımızın nasıl bir şehir hayal ettiğini bizzat konuşarak insanların istediği gibi yapmanın gayreti içindeyiz”

Toplantıya Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve iş adamları katıldı.

1506733_10152811419962351_3841049189286598954_n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.