Uşak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü

Uşak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Ülkemizi karıştırmak ve kaosa sürüklemek isteyenler bizi bölemeyecekler. Bundan 93 yıl önce nasıl beraber savaştıysak bugün de bu birliktelik ile oynanmak istene...

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Ülkemizi karıştırmak ve kaosa sürüklemek isteyenler bizi bölemeyecekler. Bundan 93 yıl önce nasıl beraber savaştıysak bugün de bu birliktelik ile oynanmak istenen oyunları millet olarak bozarız” dedi.

1 Eylül Uşak’ın kurtuluşunun 93. Yıldönümü kentte buruk kutlandı. Günün önemi nedeniyle Belediye Hizmet Binası önünden Atatürk Anıtı’na kadar kortej düzenlendi. Sabah erken saatlerde başlayan korteje Vali Vekili İsmail Gürsoy’un yanı sıra AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, MHP Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Kortej bayraklar ve mehteran eşliğinde İsmetpaşa Caddesi boyunca ilerlerken, vatandaşlar tarafından uzun süre alkış aldı. Atatürk Anıtı önünde Mehteran Bölüğü’nün verdiği mini konserin ardından ise tören sona erdi.

Uşak’ın kurtuluş tarihinde şehitleri unutmadıklarını da anlatan Cahan, bu nedenle şehitler adına Kuran ziyafeti düzenlediklerinin altını çizdi.

Cahan ülkede yaşatmak istenilen kaos ortamına ülkenin evlatlarının izin vermeyeceğine de dikkat çekerken, “Ülkemiz asırlarca birçok ırka ve dine ev sahipliği yapmış, buna rağmen huzur ve güven içinde varlığını devam ettirmiştir. Bu birlik ve beraberlik 93 yıl önce vatanın kurtuluşunda da en güzel şekilde sirayet etmiş ülkede yaşayan herkes din, dil ve ırk demeden omuz omuza savaşmıştır. Bugün de bu durum asla değişmeyecektir. Bu vesileyle ülkenin varlığı için hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” ifadesiyle sözlerini sonlandırdı.

Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle kortej yürüyüşü yapıldı

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.