Usluer Demiryolu Çalışanlarına Ve Ailelerine Seslendi

Usluer Demiryolu Çalışanlarına Ve Ailelerine Seslendi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili adayları Gaye Usluer, Erman Gölet ve Erdal Çakıcıer, Ertuğrulgazi Mahallesindeki Behiç Erkin Spor Tesisleri’nde bulunan kafeteryada demiryolu çalış...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili adayları Gaye Usluer, Erman Gölet ve Erdal Çakıcıer, Ertuğrulgazi Mahallesindeki Behiç Erkin Spor Tesisleri’nde bulunan kafeteryada demiryolu çalışanları ve aileleriyle bir araya geldi.

Burada konuşma yapan Prof. Dr. Gaye Usluer, katılanlara teşekkür etti, 7 Haziran’a az kaldığını ifade eden Usluer, “Giderek ortam ısınıyor, bir yandan tek başına iktidar olamayacağını anlayan iktidarın giderek kızgınlığının arttığını görüyoruz. Cumhurbaşkanının bu tehlikeyi görüp mitingler yapması, 3 parti aleyhine bağıra çağıra konuşması bunun göstergesi. Bununla ilgili YSK’ya defalarca şikayet yapıldı. Fakat ’Anayasa’da bunu yasaklayan bir madde yok’ dendi. Bazı şeyler için yazılı kurallara ihtiyaç yok, anayasada cumhurbaşkanı tarafsızdır yazıyor ama cumhurbaşkanı mitinglerde AKP dışındaki partilerin aleyhine konuşuyor” dedi.

"DEMOKRASİ HİÇLEŞTİRİLDİ"

Türkiye’de 13 yılın sonunda gelinen noktada demokrasinin hiçleştirildiğini ileri süren Usluer, şöyle konuştu:

"İktidara göre demokrasi sadece sandık demek, ancak demokrasinin başka ayakları da var, bunlardan biri sandık, diğeri de sandıktan çıkanların yani milli iradenin denetlenebilmesi… Bu da neyle sağlanıyor? Kuvvetler ayrılığı ile yani yasama yürütme ve yargının birbirinden bağımsız çalışması gerekiyor. Ancak bugün yürütme bütün gücü elinde tutuyor. Yargı ve yasama hiçleştirilmiş durumda, bir bakıyoruz avukatlar, hakimler, savcılar tutuklanıyor, korku verici bir süreç. Bu nedenle biz ’Demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz, kardeşliği dayanışmayı inşa edeceğiz’ dedik. ’Siyasi ahlak yasasını çıkaracağız ve milletvekili dokunulmazlığını kürsü dokunulmazlığı olarak sınırlandıracağız’ dedik ve en önemlisi 1982 Anayasasının getirdiği yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız. Bu baraj ile küçük partilerden kalan tüm oylar toplanıyor ve iktidar partisine milletvekili olarak geri dönüyor. Biz iktidara geldiğimizde ilk 100 günde bu söylediklerimizi yerine getireceğiz.”

"KAYNAK VAR NEREYE AKTARILDIĞI ÖNEMLİ"

İkinci önemli konunun ekonomi olduğunu kaydeden Gaye Usluer, “Çalışanlar geçim derdinde, işverenler iyi işleyen bir sistemden söz edemiyor, ayakta kalmaya çalışıyor. Türkiye’de 17 milyon yoksul, 11 milyon emekli, 6 milyon 380 bin işsizimiz var. Açlık sınırı bin 348 lira, asgari ücret 849 lira. Biz dedik ki açlık sınırı bin 348 lira ise asgari ücret en az bin 500 lira olmalı. Bunlar tamamen insani ve refahı tabana yaymayı hedefleyen projelerdir. Dünyanın 20 büyük ekonomisinden biri olduğumuzu söylüyorlarsa, demek ki Türkiye’de kaynak sorunu yok. Kaynağın öncelikli olarak nereye aktarıldığı önemli. Kaynağı saraya, yerin altına, uçaklarınıza aktarabilirsiniz. Önce toplumun refahını arttıracaksınız ki var olan imkanlardan toplumun tüm kesimi faydalanabilsin” ifadelerini kullandı.

“MEGA TÜRKİYE PROJESİ’Nİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı Mega Türkiye Projesi’ne de yer veren Milletvekili Adayı Gaye Usluer, “’Yeni kaynaklar ve istihdam alanları yaratmamız lazım’ dedik, bunun için ileri teknoloji, üretimin devamlılığının sağlanması maddelerini koyduk. Dün de Başkan Kılıçdaroğlu, Mega Türkiye Projesi’ni açıkladı. Öyle rahatsız oldular ki bundan, bu da doğru yerde olduğumuzu göstermesi açısından bizi mutlu etti. Önce Maliye Bakanı başladı. ’Biz bunu yapacaktık, CHP engelledi’ dedi. Siz 300 küsür parmaksınız. Biz sizi nasıl engelleyebiliriz ki? Sonra Başbakan ’Ben kitap yazdım, bu kitabımın arka kapağında vardı’ dedi. Eğer böyleyse neden bunca yıldır yapmadınız? Sonra Cumhurbaşkanı ’Çalıntı, yapamazsınız’ dedi ama biz bunları yapacağız. Tabi tek başımıza bu mümkün değil, önce iktidar olmamız gerekiyor. 7 Haziran’da sandığa gitmeyen küskün vatandaşları komşularınızı arkadaşlarınızı razı edip sandığa götüreceksiniz, kararsız seçmenlere sizler ulaşacaksınız. 7 Haziran’da hep birlikte omuz omuz yeniden eşit ve kardeş bir Türkiye için birlikte oy kullanacağız ve 13 yıldır sandıktan çıktığına bizi pişman eden, şuursuzca bize hükmedenleri çıktıkları sandığa geri göndereceğiz. Ben buna inanıyorum” diye konuştu.

CHP PM ÜYESİ VE BİRİNCİ SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI PROF. DR. GAYE USLUER:

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.