Uyuşturucu Bağımlılığına Böyle Dikkat Çektiler

Uyuşturucu Bağımlılığına Böyle Dikkat Çektiler
Büyükçekmece Belediyesi, son günlerde gençleri tehdit eden en büyük unsurlar arasında gösterilen uyuşturucu madde bağımlığına düzenlenen özel halk oyunları gösterisiyle dikkat çekti.Son dönemde gençle...

Büyükçekmece Belediyesi, son günlerde gençleri tehdit eden en büyük unsurlar arasında gösterilen uyuşturucu madde bağımlığına düzenlenen özel halk oyunları gösterisiyle dikkat çekti.

Son dönemde gençler arasında kullanımı yaygınlaşan uyuşturucu madde bağımlılığına farkındalık oluşturmak amacıyla Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları Grubu tarafından “Bağımlılığa Karşıyız, Halk Oyunlarına Bağımlıyız” sloganıyla özel bir gösteri hazırlandı. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen özel halk oyunları sunumuna Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları, Selami ince, Bayram Ali Üner ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecede en çok alkışı Diyarbakır Halk Oyunları Ekibi Çocuk Grubu aldı. Final Programında özel bir koreografı ile uyuşturucu madde bağımlılığına dikkat çekildi.

“UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞINA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK”

Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner, uyuşturucu madde bağımlılığına dikkat çeken bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Büyükçekmece Belediyesi ve Folklor Gurubu Başkanlığı birlikte bu etkinliği düzenledi. Çok da güzel etmişler çok da güzel bir etkinlikti. Uyuşturucu insanlarımızı çok kötü yollara alıp götürüyor. Bu nedenle bizler bir farkındalık oluşturabilmek o çocukları buradan uzaklaştırabilmek ve en azından bir kişiyi bile o bataktan çekebilmek adına bu etkinlikleri yapıyoruz. Bu etkinlikler dışında başka etkinliklerimiz de var. Ümit arkadaşımızın medeni cesaretini kutluyorum. Erken yaşlarda uyuşturucuya başlamış bugün onu farkında ve bırakmak azminde. Onu sanata halk oyunlarına yönlendirerek belki oradan kurtarabileceğiz” diye konuştu.

19 YAŞINDAKİ ÜMİT UYUŞTURUCUYLA MÜCADELESİNİ ANLATTI

Özel programa katılıp yaşadıklarını katılımcılarla paylaşan 6 senedir madde bağımlısı olarak yaşamını sürdüren 19 yaşındaki Ümit Y., 9 aydır uyuşturucu bağımlılığına karşı mücadele verdiğini belirterek, “İlk esrar maddesi ile başladım, zamanla Extacy kullanmaya başladım. Bir zaman sonra onlar artık etkilememeye başladı. En son eroin kullanmaya başladım. Arkadaşımın tavsiyesi üzerine eroine başladım” dedi.

Maddeye başlama nedenini anne ve babasının ayrı olmasına bağlayan Ümit Y., “Boşlukta kaldım. En önemlisi de arkadaş çevresi belki ama ailemin ayrı olması daha büyük etken oldu” diye konuştu. Maddi imkansızlıklar sebebiyle tedavisine başlayamadığını kaydeden Ümit Y., madde kullanırken polis tarafından yakalanmasını hayatında bir dönüm noktası olarak gördüğünü belirtti. Mahkemede hakime madde bağımlılığından kurtulmak istediğini anlattığını ifade eden Ümit Y., hakimin desteğiyle bağımlılıkla mücadeleye başladığını söyledi. Ümit Y., "Hastane tedavimden sonra rehabilitasyon programına başladım. Orada edindiğim hobiler geçmişle aramdaki bağın kopmasını sağladı. Kaybettiğim şeyleri yavaş yavaş geri kazanmaya çalışıyorum artık” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.