Uyuşturucu Davasında Ünlü Oyuncu Murat Yıldırım İfade Verdi

Uyuşturucu Davasında Ünlü Oyuncu Murat Yıldırım İfade Verdi
Ünlülerin uyuşturucu davasında geçen celse hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan ünlü oyuncu Murat Yıldırım hakim karşısına çıktı. Duruşmada tanık sıfatıyla ifadesine başvurulan Yıldırım’ın eski eşi Burçin Terzioğlu ise, tanıklık yapmak istemediğini s

- Ünlülerin uyuşturucu davasında geçen celse hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan ünlü oyuncu Murat Yıldırım hakim karşısına çıktı. Duruşmada tanık sıfatıyla ifadesine başvurulan Yıldırım’ın eski eşi Burçin Terzioğlu ise, tanıklık yapmak istemediğini söyleyerek duruşma salonundan ayrıldı.

Aralarında Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut, Koray Candemir, Rıza Kocaoğlu gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 53 şüpheli hakkında "uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanıklar ile 8 tutuklu sanık ve taraf avukatları hazır bulundu. "Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan yargılanan ve geçen celse hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan ünlü oyuncu Murat Yıldırım savunma yaptı. Murat Yıldırım, ifadesinde 35 yaşında olduğunu ve İstanbul’a üniversite okumak için geldiğini söyledi. Üniversitedeyken oyunculuğa başladığını kaydeden Yıldırım, o günden beri oyunculuk yaptığını belirtti. "Önce kendim için işe başladığım oyunculuğu, şimdi ülkem için de yapıyorum" diyen Yıldırım, “Ne evimde ne arabamda ne de üzerimde uyuşturucu bulunmadığı, hiçbir satıcıyla görüşmem olmadığı halde uyuşturucu temin etmekle suçlandım. Burada olmamın sebebi bir oyuncu olarak telefonda film seyrettiğimi söylememdir. Emniyette bana ‘Ne kadar çok film izliyorsun?’ dediler. ‘Maçtan sonra film izleriz’ sözlerim nedeniyle yargılanıyorum” dedi.

MURAT YILDIRIM: "BEN HİÇ UYUŞTURUCU MADDE KULLANMADIM"

Yıldırım’a uyuşturucu madde kullandığı yönündeki raporun hatırlatılması üzerine ünlü oyuncu, “Ben hiçbir zaman uyuşturucu kullanmadım. Olayın hemen akabinde 5 ayrı test yaptırdım. Hiçbirinde uyuşturucu madde tespit edilemedi. O gün bize 5 dakika arayla test yapıldı. Çok karışık bir ortam vardı, ana baba günü gibi bir ortamda testler yapıldı. Çok kargaşa vardı. Yeniden geriye dönük testler yapılmasını istiyorum. Uyuşturucu kullanmadım. Saçtan geriye dönük testler yapılabiliyor. Bunu talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Telefon görüşmelerinde geçen "sarma"nın ne olduğunu soran mahkeme başkanına Yıldırım, "Sarma tütün içiyordum. Toplamda 4 ay kullandım. Telefon konuşmalarım da o sürece aittir. 8 ayda toplamda 6-7 kere konuşmalarımda 'film' kelimesi geçiyor. Ama emniyette bana ‘Ne kadar çok film izliyorsun?’ deniliyor. Film konuşmalarının uyuşturucu ile ilgisi yoktur” yanıtını verdi.

"SAVCI BEY BENİ DİNLEMİYOR MUSUNUZ?"

İfadesi sırasında duruşma savcısına yönelik yanıtlar veren Yıldırım, savcının kendisine bakmaması nedeniyle “Siz beni dinlemiyorsunuz?” dedi. Yıldırım’ın avukatı ise, Mahkeme Başkanı’nı göstererek “Hakim Bey dinliyor” sözleriyle müvekkilini uyardı.

Duruşma, tanıkların dinlenmesiyle devam etti. Oyuncu Duygu Yetiş’in evinde arama yapan iki polis memurunun dinlenmesinin ardından Murat Yıldırım’ın boşandığı eşi Burçin Terzioğlu salona geldi. Mahkeme Başkanı, Terzioğlu’na “Polis memuru musunuz?” sorusunu yöneltince Terzioğlu şaşırarak “Hayır efendim oyuncuyum” yanıtını verdi.

BURÇİN TERZİOĞLU ESKİ EŞİ İÇİN TANIKLIK YAPMADI

Mahkeme başkanının sanıklarla akrabalık ilişkisi olup olmadığını sorması üzerine Terzioğlu, sanıklardan hiç kimseyle akrabalık ilişkisi olmadığını ancak Murat Yıldırım’ın eski eşi olduğunu söyledi. Mahkeme Başkanının Murat Yıldırım’ın eski eşi olduğu için tanıklık yapmak zorunda olmadığını hatırlatması üzerine Terzioğlu, “İstemiyorum” yanıtını verdi. Tanıklık yapmak istemeyen Terzioğlu, sanık sandalyelerinde oturan eski eşi Murat Yıldırım’la göz göze gelmemeye dikkat ederek salondan ayrıldı.

ÖZGE ÖZPİRİNÇÇİ: “ENGİN ALTAN UYUŞTURUCU KULLANMIYORDU’’

Duruşmada tanık olarak ifadesine başvurulan oyuncu Özge Özpirinççi ise, “Engin Altan Düzyatan ile 5 sene beraberdik, 7-8 ay nişanlı kaldık. Daha sonra ayrıldık. Engin Altan Düzyatan’ın uyuşturucu temin ettiği kişilerle ilgili bilgim yoktur. Bildiğim kadarıyla uyuşturucu kullanmıyordu” şeklinde konuştu.

"UYUŞTURUCU İÇECEK BAŞKA KİMSE YOK MUYDU?’’

Oyuncu İlker Aksum da duruşmada tanık olarak dinlendi. Aksum, duruşmada tutuklu sanıklardan Zeki Yalçın’ı teşhis ederek, Yalçın’la birlikte uyuşturucu içtiğini söyledi. Aksum, “Zeki Yalçın uyuşturucu getiriyordu ama para almıyordu. Ben zaten uyuşturucu kullanmak suçundan ceza aldım” dedi.

Mahkeme Başkanı’nın “Zeki, başka içecek kimse bulamadı mı da seninle içti?” sorusu üzerine Aksum, “Bir ya da iki sefer olmuştur” şeklinde yanıt verdi.

Oyuncu Engin Günaydın’ı tanıyıp tanımadığı sorulan Aksum, "Engin Günaydın 25 yıllık arkadaşımdır. Aramızda uyuşturucu ile ilgili bir muhabbet asla olmamıştır. Tapeler, alkol veya sohbet muhabbet içindir. Ayrıca telefon konuşmalarımda geçen repo, tatil günümüzdür. Stok ise dizilerin yayın günü gelmeden peş peşe çekilmesidir. Uyuşturucu şifresi değildir" dedi.

Duruşma, diğer tanıkların ifadelerinin alınmasıyla devam ediyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.