Uyuşturucu İle Mücadeleye İş Dünyasından Destek

Uyuşturucu İle Mücadeleye İş Dünyasından Destek
Uyuşturucu batağına düşen gençlere ilaçsız tedavi olanağı ile beraber çeşitli mesleki eğitimler vererek hayata bağlayan ve İsveç’te uygulanan X-Cons modeli, İşadamı Kenan Acıkök öncülüğünde Türkiye’ye...

Uyuşturucu batağına düşen gençlere ilaçsız tedavi olanağı ile beraber çeşitli mesleki eğitimler vererek hayata bağlayan ve İsveç’te uygulanan X-Cons modeli, İşadamı Kenan Acıkök öncülüğünde Türkiye’ye getirildi.

Uyuşturucuyla mücadele için 7 bakanlığın oluşturduğu üst kuruldan sonra iş adamları da harekete geçti. Adalet, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik ve Spor, İçişleri, Milli Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Sağlık Bakanları’nın katılımıyla oluşturulan “Uyuşturucuyla Mücadele Üst Kurulu”ndan sonra Türk iş adamları uyuşturucu ile mücadeleye yönelik sosyal sorumluluk projelerine hız verdi.

İş adamı Kenan Acıkök, merkezi İsveç’te olan ve Tayland, Beyaz Rusya ve Vietnam’da aktif faaliyet gösteren X-Cons modelinin Türkiye’deki gelişimini ve yapılandırılmasını üstlendi. Uyuşturucu batağına düşen gençlere ilaçsız tedavi olanağı ile beraber çeşitli mesleki eğitimler vererek hayata bağlayan X-Cons’un, Türkiye başta olmak üzere tüm dünyada tanıtılması ve yaygınlaştırılması çalışması kapsamında imkânlarını seferber eden iş adamı Kenan Acıkök, Türkiye’deki kurum ve kuruluşları X-Cons’a destek vermeye çağırdı.

2008 yılında kurulan X-Cons şimdiye kadar 500’den fazla genci hayata bağladı. Türkçe anlamı ‘eski mahkumlar’ olan ‘X-Cons’un Türkiye’de yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalara başladıklarını belirten Turk Health Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, son yıllarda artan madde bağımlılığı ile gençleri ilaçsız tedavilerle hayata döndürmeyi amaçladıklarını belirterek, “İsveç merkezli olan X-Cons, 18 noktada profesyonel çalışanları ile hizmet veren ve başarılı olmuş bir model ve aynı zamanda bir sivil toplum hareketi. Biz de Türkiye’de binlerce gencimize istihdam sağlayarak yeniden hayata tutunmaları yönünde benzer bir süreç başlattık. Öncelikle Türkiye’de, ardından diğer ülkelerde bu hareketin yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz. Sadece bonzai ile sınırlı kalmayıp tüm madde bağımlılıkları ile mücadele edeceğiz. X-Cons’un 6 yılda geldiği noktayı biz Türk iş adamları olarak daha ilerilere taşımayı hedefliyoruz” dedi.

‘Uyuşturucuyla Mücadele Üst Kurulu’nun çalışmalarına iş adamları olarak destek vereceklerini belirten Acıkök, uluslararası camianın da desteğini alarak uyuşturucu ile mücadelede son araştırmalar ve raporların ışığında kapsamlı bir çalışma yürüteceklerini söyledi. Gençleri uyuşturucu ortamından uzaklaştırıp istihdam yaratmak suretiyle kesin sonuç almayı hedeflediklerini belirten Acıkök, X-Cons’un başarılı bir model olduğunu ve Türkiye’de açılacak X-Cons merkezlerinde binlerce gence el uzatılacağını sözlerine ekledi.

X-Cons Yönetim Kurulu Başkanı Derviş Dennıs Aksay ise yaptığı açıklamada “X-Cons modelinin en etkin biçimde Türkiye’de de uygulanması ve buradan başka ülkelere yayılması amacıyla doğru bir iş birliği gerçekleştirdiğimiz kanaatini taşıyoruz. Başta Kenan Acıkök olmak üzere Türk iş adamlarının gençlerin sorunları ile ilgilenmeleri ve bu projelere destek vermeleri bu işi daha ileriye taşıyacaktır. X-Cons, bulunduğu ülkelerin resmi yetkilileri ve sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenen bir hareket. Bu açıdan ümit ediyoruz ki iş adamlarımızın uluslar arası arenadaki etkinliği ve destekleri ile birlikte daha fazla gencimize sahip çıkıyor olacağız” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.