Uyuşturucu Ticareti Yapmaktan Yargılanan Sanığın Güldüren Savunması

Uyuşturucu Ticareti Yapmaktan Yargılanan Sanığın Güldüren Savunması
Kayseri’de ‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama’ davasında yargılanan İran asıllı tutuklu sanığa 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Hakimin "hassas terazinin evde ne işi var" demesi...

Kayseri’de ‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama’ davasında yargılanan İran asıllı tutuklu sanığa 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Hakimin "hassas terazinin evde ne işi var" demesi üzerine tutuklu sanık, "Karım hamileydi, tuz ve şeker dengesini oluşturmak için terazi evde bulunurdu" dedi.

2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama’ davası sanığı İran asıllı M.M.B.P. duruşma salonunda hazır bulundu. Tutuklu sanık mahkemedeki savunmasında "Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben öyle bir suç işine karışmadım" dedi. Hakimin, "Hassas terazinin evinde ne işi var?" diye sorması üzerine M.M.B.P., "Evimde bulunan hassas terazide o zamanlar karım hamileydi ve bende tuz şeker dengesini oluşturmak için evimde bulunduruyordum" dedi.

Mahkeme heyeti yaptığı yargılama sonucu İran asıllı M.M.B.P.’ye ‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama’ suçundan dolayı 8 yıl 4 ay ve 5 bin TL adli para cezası verdi.

14.12.2014 tarihinde KOM Şube ekiplerince, İran asıllı M.M.B.P.’nin aracında arama gerçekleştirildi ve arabada 16 gram metanfetamin maddesi ele geçirildi. Evinde yapılan aramada ise 1 adet hassas terazi bulunmuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.