Uyuyan Güzel İçin Geri Sayım Başladı

Uyuyan Güzel İçin Geri Sayım Başladı
Antalya Devlet Opera ve Balesi, Çaykovski’nin büyülü notaları ile Grimm Kardeşler’in ünlü masalı “Uyuyan Güzel” balesinin prömiyerini 22 Nisan’da gerçekleştirecek.Orkestra şefliğini Hakan Kalkan, kore...

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Çaykovski’nin büyülü notaları ile Grimm Kardeşler’in ünlü masalı “Uyuyan Güzel” balesinin prömiyerini 22 Nisan’da gerçekleştirecek.

Orkestra şefliğini Hakan Kalkan, koreografisini Marius Petıpa’nın yaptığı eseri Armağan Davran ve Volkan Ersoy sahneye koyuyor. Kötü kalpli perinin 100 yıl uyuttuğu prensesin öyküsünü anlatan ünlü çocuk masalı “Uyuyan Güzel”in kahramanları bu kez parmak ucunda hayat bulup 22 Nisan Çarşamba akşamı seyirci ile buluşacak. Provaları devam eden eserin dekoru Nihat Kahraman, kostümleri Nursun Ünlü ve ışık tasarımı Fuat Gök imzasını taşıyor.

İki perdelik bale, 25 Nisan tarihinde saat 15.00 ve 29 Nisan tarihinde saat 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde tekrar sahnelenecek. Eserin prömiyerinde, yüzyıl uyuyan güzel “Prenses Aurora”’yı Müge Ünal canlandırırken, prensesin en büyük düşmanı olan ve onu yüz yıllık uykuya mahkum eden kötü peri “Carabosse” rolünde ise Derya Tokgöz izleyici karşısına çıkacak. Eserde ayrıca “Prens Desire” rolünde Tolga Burçak, “Leylak Perisi” rolünde Esra Taner, “4 Prens” rollerinde Evren İskender, Umut Çaltekin, Yağızhan Danış ve Burak Özbek, “Mavi Kuş” rolünde Özde Eren ve Cankat Özer sahne alacaklar.

ÜNLÜ ÇOCUK MASALI “UYUYAN GÜZEL”İN KAHRAMANLARI BU KEZ PARMAK UCUNDA HAYAT BULUP 22 NİSAN ÇARŞAMBA AKŞAMI SEYİRCİ İLE BULUŞACAK.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.