Uzman Psikologdan ‘Çocuklarla İletişim’ Uyarıları

Uzman Psikologdan ‘Çocuklarla İletişim’ Uyarıları
Psikolog Nagihan Akarsu, anne babaları çocuklarıyla iletişim konusunda uyararak, “Ebeveynler çocukla iletişim konusunda kendilerini geliştirmelidir” dedi.Medical Park Ordu Hastanesi Psikoloğu Nagihan...

Psikolog Nagihan Akarsu, anne babaları çocuklarıyla iletişim konusunda uyararak, “Ebeveynler çocukla iletişim konusunda kendilerini geliştirmelidir” dedi.

Medical Park Ordu Hastanesi Psikoloğu Nagihan Akarsu, Altınordu Karşıyaka Ortaokulu öğrencilerinin velilerine ‘Çocuklarla doğru iletişim kurma’ konulu seminerde uyarılarda bulundu. Velilere, çocukları ile doğru iletişim ve iletişim kurarken doğru sanılan yanlışlar hakkında bilgiler veren Psikolog Nagihan Akarsu, anne babaların çocuklarının ergenlik döneminde en çok zorlandıkları durumun, değişen gençlerle iletişime geçememek olduğuna dikkat çekti.

Akarsu yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bu durum çocuğunuza o zamana kadar nasıl yaklaştığınızla doğru orantılıdır. Ödül, ceza, yasak, kural, karşılaştırma ve öneri yapmak gibi yöntemleri tam bilmeden uyguladıysanız onlardan uzaklaşmak için önemli adımlar atmışsınız demektir. Bu yüzden çocuğunuza nasıl yaklaşacağınız konusunda mutlaka kendinizi geliştirmelisiniz. Onlar bir birey. Çocuğunuzu onunla konuşmaya ve anlaşmaya başladığınız andan itibaren birey olarak görmeli, önce dinlemeyi, anlamayı ve sonra anlaşılmayı hedeflemelisiniz. Dinlemek yerine, onlara öneri vermek size daha kolay geliyorsa, sizi dinlemeyen gençlerle karşılaştığınızda şaşırmamalısınız. Örneğin ders çalışmayan öğrencinin bu noktaya gelmesini belirleyen birçok neden vardır. ’Çalışmazsan başaramazsın!’ gibi cümleler çocuklarınıza baskıdan öte geçmeyecektir. Bu yüzden; ’seninle konuşmak istiyorum, iyi gitmeyen birşeyler var galiba, neler yapabiliriz? düşünelim ve karar verelim’ gibi çok yorum ve öneri gerektirmeyen sadece farkındalığını artırmaya yönelik yaklaşmanız yeterli olacaktır.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.