Üzüm Köftesi Sarıgöl Pazarında

Üzüm Köftesi Sarıgöl Pazarında
Manisa’nın Sarıgöl ilçesi ve çevresinde, sultaniye cinsi üzümün şırası ve irmik karışımıyla hazırlanan bir tür tatlı olan "üzüm köftesi'nin" pazarlardaki satışına başlandı.

- Manisa’nın Sarıgöl ilçesi ve çevresinde, sultaniye cinsi üzümün şırası ve irmik karışımıyla hazırlanan bir tür tatlı olan "üzüm köftesi'nin" pazarlardaki satışına başlandı.

Sarıgöl ilçesinde, sultaniye üzümlerinden yapılan üzüm köftesi, pazarlardaki yerini almaya başladı. Üzüm sezonunda bağlardan toplanan kaliteli üzümler, kadınlar tarafından özenle hazırlanıyor. Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı Doğan Köy'de oturan Fatma Zehra Boynika da,(41) üzüm köftelerinin satışı için her hafta Sarıgöl ilçesine geliyor. Üzüm köftesi hakkında bilgi veren Boynika, "Özellikle kış aylarında evlerde çerezlerle birlikte tüketilen üzüm köftesini çocukluğumuzdan beri bilmekteyiz. Genellikle üzüm köftesini çocuklar çok seviyor. Misafirlere de özelikle uzun kış gecelerinde ikram ediyoruz. Üzüm köftesi tok tutar ve enerji verir.Kuru çerezle birlikte tüketildiğinde çok lezzetli olmaktadır. Üzüm Köftesi normalinde fiyatı 25 TL, ancak Sarıgöl üzüm diyarı olduğundan pazarlarda kilosunu 15 TL’den vermekteyiz" diye konuştu. Boynika, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Üzüm şırası ve irmik karışımı ile hazırlanıp, pelte halindeyken önce güneşte ardından da serin ve gölge bir yerde kurumaya bırakıyoruz. Üzüm köftesi, uzun süre bayatlamadan kaldığı için de tercih ediliyor" dedi.

ÜZÜM KÖFTESİ SARIGÖL PAZARINDA

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.