Vali Büyük: "Özgür Basın, Özgür Toplum Demektir"

Vali Büyük: Özgür Basın, Özgür Toplum Demektir
Adana Valisi Mustafa Büyük, basının, demokrasinin gelişmesinde çok önemli bir görevi üstlendiğini söyledi.

- Adana Valisi Mustafa Büyük, basının, demokrasinin gelişmesinde çok önemli bir görevi üstlendiğini söyledi.

Vali Büyük, yaptığı açıklamada, Türk basınında sansürün kaldırıldığı gün olan 24 Temmuz'un her yıl “Gazetecilik ve Basın Bayramı” olarak kutlandığını hatırlattı.

Halkın doğru bilgiye ulaşmasında ve demokrasinin güçlenmesinde çok önemli bir görev üstlenen basın çalışanlarının “24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı”nı kutlayan Vali Büyük mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Halkın haber alma özgürlüğünü sağlayan, toplum ve kamuoyu adına soran, sorgulayan ve irdeleyen, üstlendiği önemli misyon ile basının, demokrasinin gelişmesinde çok önemli bir görevi üstlendiği muhakkaktır.

Ülkemizde maalesef bir dönem basına sansür uygulaması getirilmiş, basın özgürlüğünü kısıtlayan bu uygulamaya, 24 Temmuz 1908 tarihinde son verilmiştir.

Şu bir gerçektir ki, ‘Özgür basın, özgür toplum’ demektir. Basında sansürün kaldırılışının yıldönümü olarak kutlanan bu anlamlı gün, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gibi önemli bir görevi yerine getiren basınımızın özgür olması açısından son derece önem taşımaktadır. Basın, ancak bu sayede halka tarafsız ve doğru bilgiyi ulaştırabilir.

Saygıdeğer basınımızın, yazılı, görsel ve işitsel tüm basın mensuplarımızın bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da görevini en iyi şekilde yapacağına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı”nı gönülden kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.