Vali Çakacak Şehit Ve Gazi Aileleriyle Buluştu

Vali Çakacak Şehit Ve Gazi Aileleriyle Buluştu
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, eşi Kevser Çakacak ile birlikte Akdeniz Bölge Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenen kahvaltıda, şehit ve gazi aileleri ile bir araya geldi.Akdeniz Bölge ve Garnizon...

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, eşi Kevser Çakacak ile birlikte Akdeniz Bölge Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenen kahvaltıda, şehit ve gazi aileleri ile bir araya geldi.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’na ait merkez ilçe Mezitli eğitim tesislerinde gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Çakacak ve eşi Kevser Çakacak’ın yanı sıra, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Ömer Uyan, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ve il protokol üyeleri katıldı.

Vali Çakacak, etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, devlet olarak şehit aileleri ve gazilerin her zaman yanlarında olduklarını göstermek istediklerini ifade ederek, "Şehit yakınlarımız ve gazilerimizle birlikte olduğumuzda kendimizi aile ortamındaymışız gibi hissediyoruz. Çünkü sizler bu millet için çok önemli ve özelsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir geçmişi ve geleneği olan bir devlettir. Tarihte büyük medeniyetler kurmuştur. Atalarımız ve ecdadımız dünyada nerelere gitmiş ise oralara adalet ve insanlık götürmüştür. Millet olarak bizim kimsenin yerinde ve yurdunda gözümüz olmamıştır. Biz de isteriz ki, bizim de yaşadığımız topraklarda kimsenin gözü olmasın. Milletimizin yardım eli, sevgisi ve şefkati dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyaç sahiplerinin yanındadır" dedi.

Dünyanın neresinde olursa olsun başı dertte olan insanların sığınma kapısı olarak Anadolu’yu tercih ettiklerini vurgulayan Çakacak, "Balkanlardan, Kafkaslardan, Ortadoğu’dan ve son olarak da komşularımız olan Irak ve Suriye’den insanlar anavatana sığınıyorlar. Bizim ise sığınacak bir yerimiz yok. O yüzden bu kutsal vatan topraklarında birlik, dirlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde birbirimize sımsıkı bağlanmak, bu vatana, bayrağa ve kutsal değerlere sahip çıkmak zorundayız. Bunun için şehitler ve gaziler veriyoruz. Ne mutlu ki o ailelere, evlatları Peygamberlikten sonraki en yüce mertebeye erişiyorlar. Kalplerindeki acı çok büyük, ama o aziz şehitlerimiz bizim inancımıza göre ahrette en üst makamda olacaklardır" diye konuştu.

Tuğamiral Demirhan ise bu tür programlar vesilesiyle şehit aileleri ve gazilerle birlikte olmaktan büyük bir onur ve gurur duyduklarını ifade ederek, "Bizim öncelikli amacımız, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin varsa dertlerinizi paylaşmak ve kendilerinin taleplerini dinlemektir. Bundan sonra aziz şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimizle buluşmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

MERSİN VALİSİ ÖZDEMİR ÇAKACAK, EŞİ KEVSER ÇAKACAK İLE BİRLİKTE AKDENİZ BÖLGE GARNİZON KOMUTANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN KAHVALTI PROGRAMINA KATILARAK, ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.