Vali Düzgün’den “Gıda Denetimi” Açıklaması

Vali Düzgün’den “Gıda Denetimi” Açıklaması
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, insan sağlığını yakından ilgilendiren gıdaların üretimi ve satışıyla ilgili yılın ilk 10 ayında 10 bin 205 denetim gerçekleştirildiğini belirterek, kurallara uymayan 179 işletmeye 1 milyon 254 bin Türk Lirası para cezası uygul

- Kayseri Valisi Orhan Düzgün, insan sağlığını yakından ilgilendiren gıdaların üretimi ve satışıyla ilgili yılın ilk 10 ayında 10 bin 205 denetim gerçekleştirildiğini belirterek, kurallara uymayan 179 işletmeye 1 milyon 254 bin Türk Lirası para cezası uygulandığını açıkladı.

Vali Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, insan sağlığının her şeyden daha önemli olduğunu, bu durumu istismar edenlere karşı taviz verilmesinin söz konusu olamayacağını söyledi.

Huzurlu ve sağlıklı bir toplum için kamu kurum ve kuruluşlarının üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmesinin önemine işaret eden Vali Düzgün, başta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri olmak üzere ilgili kurumların insan sağlığının ilgilendiren konularda canla başla çalıştığını ifade etti.

Uzman ekiplerce teknolojik cihazlar da kullanılarak sürdürülen denetimler kapsamında yılın ilk 10 ayında 10 bin 205 denetim gerçekleştirildiğini kaydeden Vali Düzgün, önceki yıllara oranla önemli bir artışın yaşandığı denetimler sonucu 179 işletmenin insan sağlığını olumsuz etkileyecek şartlarda üretim ya da satış yaptığının tespit edildiğini vurguladı.

“Eksiği görülen işletmelere 1 milyon 254 bin Türk Lirası ceza yazıldı” diyen Vali Düzgün, gıda denetimlerinin mesai kavramı olmaksızın devam edeceğine dikkati çekerek, haksız kazanç peşinde koşanları insan sağlığına ve kanunlara saygılı olmaları konusunda uyardı.

- “ALO 174 GIDA HATTI”

Vali Düzgün, gıda konusunda vatandaşların duyarlılığının da artmasının memnuniyetini yaşadıklarını belirtti.

Vatandaşların gıda konusunda her türlü şikâyetlerini iletebildiği “Alo 174 Gıda Hattı”na yılın ilk 10 ayında 996 şikâyet geldiğini dile getiren Vali Düzgün, “Bu şikâyetlerden 895’i sonuçlandırılmıştır. Şikâyetler sonucunda, 106 işletmeye idari para cezası kesilmiş, 2 işletme hakkında ise faaliyetten men cezası uygulanmıştır. 1 işletme hakkında ise faaliyetlerinden dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Vali Düzgün, vatandaşlardan hijyen ve sağlık açısından eksiklikleri olduğunu düşündüğü ve gözlemlediği işletmeleri “174 Alo Gıda Hattı”nı bildirmelerini isteyerek, bunun aynı zamanda bir vatandaşlık görevi olduğunu hatırlattı.

VALİ DÜZGÜN’DEN “GIDA DENETİMİ” AÇIKLAMASI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.