Vali Güvençer: “Nurhak’ın Büyümeye İhtiyacı Var”

Vali Güvençer: “Nurhak’ın Büyümeye İhtiyacı Var”
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, ziyaret ettiği Nurhak ilçesinin büyümeye ve gelişmeye ihtiyacı olduğunu belirterek,

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, ziyaret ettiği Nurhak ilçesinin büyümeye ve gelişmeye ihtiyacı olduğunu belirterek,

“El ele verip birer işin ucundan tutacağız ve Nurhak’ı geliştireceğiz” dedi. 

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, ilçe gezileri kapsamında Nurhak’ı ziyaret etti. Nurhak Kaymakamı Osman Demir’den geniş kapsamlı brifing alan Vali Güvençer, ilçedeki yatırımları da yerinde gördü.

  Geçtiğimiz günlerde göreve başladıktan sonra ilçe gezilerine devam eden Vali Güvençer,  Hükümet Konağı önünde Nurhak Kaymakamı Osman Demir, Belediye Başkanı Av. Ahmet Akkuş, İlçe Jandarma Yüzbaşı Kıvanç Sağlam, İlçe Emniyet Amiri Hakan Erdem ve daire amirleri tarafından karşılandı. Vali Güvençer, daha sonra ilçede görev yapan tüm daire amirleri ve vekillerinin yer aldığı brifing için toplantı salonuna geçti. Burada Kaymakam Osman Demir, Vali Güvençer’e ilçenin ekonomik, soysal, demografik, eğitim, tarım, hayvancılık, kültür, sağlık ve spor gibi alanlardaki yapısına ilişkin olarak geniş kapsamlı bilgi sundu. Kaymakam Demir, ilçedeki yatırımlar hakkında da geniş çerçeveli bilgiler aktardı. Vali Güvençer, göreve yeni başlayan Kaymakam Osman Demir’e de görevinde başarılar diledi.

  Vali Güvençer’in brifing sonrası ilk durağı Nurhak Belediyesi oldu. Burada Nurhak Belediye Başkanı Av. Ahmet Akkuş, belediye çalışmaları hakkında Vali Güvençer’e bilgi vererek, ilçede eksikliği hissedilen yatırımlar ve hizmetleri de anlattı. İlçenin en büyük sorunlarından birinin kanalizasyon olduğuna vurgu yapan Başkan Akkuş, “İlçemizin kanalizasyon sisteminin tamamlanması gerekiyor. Ayrıca çok sayıda yolumuz yapılmayı bekliyor. Ulaşım alanında sıkıntılarımız var. İlçemizde lise sayısı yetersiz. Ayrıca hastanemizde uzman doktor bulunmuyor. Bu da vatandaşlarımızın mağdur olmasına neden oluyor. Kumlu-Gölbaşı arasındaki yolun da genişletilmesini istiyoruz. Böylece bu yol transit geçişler için daha rahat kullanılır hale gelecek ve bölgemizin ekonomisine katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

  Vali Güvençer, Nurhak Belediyesi’nin ardından İlçe Emniyet Amirliği’ne geçti. Burada İlçe Emniyet Amiri Hakan Erdem tarafından Vali Güvençer’e polis sorumluluk bölgesindeki asayiş ve diğer olaylara ilişkin sunum yapıldı.

  Vali Güvençer’in daha sonraki durağı Elbistan Meslek Yüksekokulu Nurhak Yerleşkesi oldu. Vali Güvençer, burada EMYO Müdürü Muharrem Eren ve öğretim üyeleri ile öğrenciler tarafından karşılandı. Öğrencilerin çiçek takdim ettiği Vali Güvençer, daha sonra okul yemekhanesinde öğrencilerle sohbet etti.

aw248413_02.jpg

  Burada ziyaret programına ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Vali Güvençer, Nurhak’ın ilçe olduktan 24 yıl sonra kat ettiği mesafenin daha fazlasını yakın bir zamanda alacağını kaydetti.

  Nurhak’ın gelişmesi ve büyümesi noktasında el ele verilmesi gerektiğine işaret eden Vali Güvençer, “Kahramanmaraş’ta göreve başladıktan sonra seri bir şekilde ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. Hem ilçe kaymakamlarımızdan hem de belediye başkanlarımızdan ilçelerimizin sorunları ile ilgili olarak görüşlerini alıyorum. Nurhak’a resmi olarak ilk ama ikinci gelişim. İlçe kaymakamımız ve belediye başkanımızdan genel bilgileri aldım. Şimdi kurumları ziyaret ediyorum.

  Nurhak, yeni kurulan bir ilçe olmasına rağmen hem kaymakamımızın hem de belediye başkanımızın anlatımlarından 1990 yılından bu yana oldukça mesafe aldığını gördüm. Ancak daha hala yapılması gereken şeyler var. İnşallah hem merkezi yönetim, ilçe kaymakamlığı, hem ilçe belediyesi, hem büyükşehir belediye başkanlığı ve valiliğin işbirliği ile inşallah Nurhak 1990’dan bu güne kadar aldığı mesafenin çok daha üzerinde yakın bir zamanda mesafe alacaktır. Buradaki ruhta o ümidi yakaladım. Nurhak’ın büyümeye ve gelişmeye ihtiyacı var. Herkesin bir işin ucundan tutması gerekiyor. El ele vererek Nurhak’ı geliştireceğiz” şeklinde konuştu.

  Vali Güvençer, Nurhak Lisesi, Nurhak Devlet Hastanesi ve Nurhak İlçe Jandarma Komutanlığı’nı da ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

aw248413_06.jpgaw248413_05.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.