Vali Güvençer’den Tkdk Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğüne Ziyaret

Vali Güvençer’den Tkdk Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğüne Ziyaret
Vali Mustafa Hakan Güvençer TKDK İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha Uslu’ya iade-i ziyarette bulundu.

 Vali Mustafa Hakan Güvençer TKDK İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha Uslu’ya iade-i ziyarette bulundu. Ziyaret esnasında TKDK İl Koordinatörü ve birim amirleri Valimize refakat etti. İl Koordinatörü Ömer Süha Uslu’nun yaptığı bilgilendirme sunumunda TKDK’nın yapısı ve bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgiler verildi. Sunuyu ilgiyle ve dikkatle dinleyen Vali Mustafa Hakan Güvençer TKDK İl Koordinatörlüğünün çalışmalarını beğeniyle takip ettiğini belirtti, sorular sordu ve başarı dileklerini iletti. TKDK İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha USLU, Vali Mustafa Hakan Güvençer’in TKDK’ya yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

TKDK İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha Uslu yapmış olduğu bilgilendirme sunumunda; Kahramanmaraş’ta TKDK tarafından ilk hibe ödemesinin 2012 yılı Aralık ayında yapıldığını, o tarihten bugüne kadar geçen 2 yıllık süre zarfında TKDK’nın Kahramanmaraş’ta yaklaşık 43 Milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirdiğini ifade etti. Uslu ayrıca, “TKDK tarafından Kahramanmaraş’ta bugüne kadar imzalanan 156 adet projenin yatırım miktarı 150 milyon liraya ulaştı. Kurumumuz tarafından desteklenen yatırımlar sayesinde 350 kişiye iş imkânı sağlandı” dedi. TKDK’nın hizmet verdiği iller içinde Kahramanmaraş’ın en farklı alanlarda yatırım yapan yani yatırım konusu çeşitliliği bakımından en başta gelen illerden birisi olduğunu söyleyen Uslu, “İlimizde 23 tane süt üretim çiftliği, 17 tane kırmızı et (besi) 6 tane beyaz et üretim (broiler) çiftliği, 2 tane soğuk hava deposu, 3 tane zeytinyağı fabrikası projesine,  1 tarhana fabrikasına, 17 tane kırsal turizm tesisine (otel, lokanta vs.), 2 adet balık üretim tesisi, 1 Kesimhane, 3 tanesi mandıra 5 tanesi dondurma fabrikası olmak üzere 8 adet süt işleme tesisine inşaat ve makina ekipman alımları için ayrıca tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kapsamında 76 çiftçimize traktör ve makine ekipman alımı için hibe desteği verdik.” dedi.

        Uslu sunumunu; “TKDK tarafından desteklenen tüm projeler katma değer vergisi (KDV), gümrük vergisi ve gelir vergisinden muaftır. Tarım alanında Avrupa Birliği kaynaklı hibelerin dağıtımının Kahramanmaraş genelinde daha da yayılarak artması en büyük temennimizdir. TKDK olarak IPARD (Kırsal Kalkınma) Programı kapsamında düzenli olarak teklif çağrısına çıkarak proje kabul etmekteyiz. Şimdiye kadar Çağlayancerit İlçemiz haricinde tüm ilçelerimizde hibe ödemesi gerçekleştirdik. Bugüne kadar Merkez İlçede 42, Türkoğlu’nda 22, Andırın’da 23, Pazarcık’ta 13, Elbistan’da 30, Afşin’de 15, Çağlayancerit’te 4, Göksun’da 6 ve Nurhak’ta 1 adet proje ile sözleşme imzalandı ve hibe ödemeleri gerçekleştirildi” ifadeleri ile tamamladı.

dsc_0321.jpg

        TKDK Tarafından Hibe Desteği Verilen Alanlar

        Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım başlığı altında küçükbaş ve büyükbaş süt üretim çiftliklerine, Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım başlığı altında küçükbaş ve büyükbaş et üreten çiftliklere ve tavuk eti (broiler) üretim çiftliklerine, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması başlığı altında dondurma fabrikaları, mandıralar, süt paketleme tesislerine, Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması başlığı altında kesimhaneler ve kombinalara, Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması başlığı altında soğuk hava depolarına paketleme tesislerine, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması yatırım başlığı altında balık işleme ve paketleme tesislerine, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi yatırım başlığı altında arıcılara, tıbbi aromatik bitki yetiştiren çiftçilere, dış mekan ve iç mekan süs bitkisi yetiştiren çiftçilere malzeme ve makine ekipman vs. desteği verecek projelere, Yerel Ürünlerin ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi başlığı altında Kahramanmaraş için hazırlanmış yerel ürünler listesinde bulunan (çırçır, mısır kurutma tesisi, salça, meyve suyu, sebze suyu, dondurma, tarhana, kırmızıbiber, şıra ürünleri, un, makarna, turşu, salamura, bulgur, döğme, yoğurt, peynir, baklava, yöresel yemekler vs. üretim tesislerine) birçok tarımsal ürün işleme ve paketleme tesisi projelerine, Kırsal Turizm başlığı altında oteller, konaklama ve dinlenme tesisleri, yeme içme tesisleri, kır lokantaları, halı sahalar, yüzme havuzları, akuaparklar, doğa sporları içeren yatırım projelerine, Kültür Balıkçılığı başlığı altında ise kafes ve havuz balıkçılığı projelerine hibe desteği verilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.